AIK:s nyförvärv Enoch Kofi Adu tror på att AIK kan vinna guld nästa år.
AIK:s nyförvärv Enoch Kofi Adu tror på att AIK kan vinna guld nästa år. - Foto: TT

Enoch Kofi Adu: "Vi kan absolut vinna guld nästa år."

AIK:s nyförvärv Enoch Kofi Adu tror på att AIK kan vinna guld nästa år – "med min erfarenhet och hårt jobb kan vi absolut vinna"


Nyheter24 var nere på Friends Arena för att prata lite med AIK:s nyförvärv Enoch Kofi Adu och även för att höra med AIK:s sportchef Björn Wesström vilken typ av spelare som dem har tagit in.

Hur var tiden i Turkiet efter Malmö?

– Det var okej, men det kändes rätt nu att flytta tillbaka till Sverige. Jag har saknat Sverige lite, säger Enoch Kofi Adu med ett brett leende till Nyheter24.

Har du anslutit till en klubb som kommer vinna guld nästa år?

– Med min tidigare erfarenhet och hårt jobb från alla i laget kan vi absolut vinna guld nästa år.

Har du pratat med Rickard Norling om din roll i laget?

– Ja, vi har pratat en del och han tycker jag kommer passa bra i deras sätt att spela fotboll.

Har du spelat stora matcher likt Stockholmsderbyna tidigare?

– Ja, jag spelade mot AIK när jag var i Malmö. Så jag vet redan hur stor en klubb som AIK är och det ska bli skoj att spela inför deras fantastiska fans. Jag har redan sett derbyna på youtube och det ska bli spännande att nu få spela dem på riktigt.

Enligt AIK:s sportchef Björn Wesström har AIK tagit in en defensiv central mittfältare som är väldigt bolltrygg. 

– Enoch Kofi Adu är bra på att sätta sina medspelare i spel på både på korta och långa avstånd. Enoch kanske inte har det mest traditionella bollinnehavet som en defensiv central mittfältare har, utan han har en sjuttio meter i sin högerfot också som gör att han kan vända ut spelet väldigt brett. Denna spelstilen kommer passa AIK perfekt då vi spelar väldigt högt med våra yttrar. 

Tycker du detta är AIK:s sätt att säga till Malmö att ni går för guldet nästa år?

– Nej, herregud, vi har en tydlig riktlinje i hur vi vill utvecklas, sen hur andra jobbar det får stå för dem, säger Björn Wesström. 

– Det har dock hänt någonting med Allsvenskan, det laget som idag ligger fyra i serien leder även sin grupp i Europa League och i ljuset av det får man se att vi ligger före dem. Så det är en tuff konkurrens och därför kan vi inte fokusera för mycket på hur dem andra jobbar, för då kommer vi bli omsprungna, säger Björn Wesström.  

Enoch Kofi Adu anslutning till AIK kommer vi diskutera i Nyheter24:s podcast "Studio Allsvenskan"

/
AIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vinner AIK guld 2018?
Tack för din röst!
Senaste nytt

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

1 timme sedan

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

2 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

2 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

3 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

3 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

3 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.