Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bosse Andersson: “Olämplig för att spela i Djurgården”

- 23/01/2018, 15:51 -

Förra året ska Djurgården varit nära att värva Roman Zozulya från Real Betis men ska ha nobbat spelaren eftersom han enligt uppgifter hade kopplingar till extremhögern. – Han var olämplig för att spela i Djurgården säger Bosse Andersson i Studio Allsvenskan.

Studio Allsvenskan är tillbaka med ett nytt avsnitt och gästas denna veckan av Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. I avsnittet diskuteras bland annat Djurgårdens värvningstaktik, vilket leder in på förra årets potentiella värvning av Mr X. 

Enligt 08 Fotbolls Björn Johnsson ska detta ha och göra med nasiztkopplingar.


Björn Johnsson tweet


Bosse är aningen avvaktande när Henrik Eriksson frågar om det stämmer att man valde att inte värva Roman Zozulya på grund av nazistkopplingarna. Han varken bekräftar eller dementerar att det var på grund av kopplingarna som man valde att inte värva spelaren.

Bosse bekräftar dock att möjligheten för värvningen fanns: 

– Vi hade förutsättningar att undersöka honom, säger Bosse Andersson i veckans Studio Allsvenskan.  

Hur mycket tid lägger ni på det som är utanför fotbollsplanen, för en spelare som eventuellt ska komma hit?

– För mig är det, de viktigaste. Att se personen och veta vad det är för kille. Det gäller att vara väldigt tydlig där att man har ett projekt och vad det är som förväntas.

Kan du till och med välja bort en spelare om du tror att spelaren kan göra saker som ni inte vill bli förknippade med? 

– Absolut, absolut.

Se hela Studio Allsvenskan i spelaren ovan och lyssna cirka 43 minuter in i programmet.

Dagens avsnitt leds av Marcus Birro och i soffan återfinns chefredaktör Henrik Eriksson och sportreportern Philip De Giorgio

Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet som podcast

Gjorde Djurgården rätt som inte värvade Mr X?