Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stina Nilsson knep hem OS-bronset efter en rafflande slutspurt

- 25/02/2018, 09:06 -
Stina Nilsson tog sin fjärde medalj i OS.

Stina Nilsson kunde under södagen säkra sin fjärde OS-medalj.

TT NYHETSBYRÅN / Andreas Hillergren/TT

Stina Nilsson tog hem bronset i söndagens tremil. Efter en duell mot Ingvild Flugstad Östberg kunde Stina knipa tredjeplatsen och säkra ytterligare en medalj åt Sverige.

Redan efter en mil så stod det i princip klart att norskan Marit Björgen skulle ha riktigt goda chanser att ta hem guldet i söndagens tävling. Desto mer spännande var det i racet om de resterande pallplatserna.

Tvåa i tremilen slutade Krista Pärmäkoski från Finland efter att österrikiskan Teresa Stadloeber, som gjort sitt livs lopp, gjorde ett ödestigert misstag och körde ut i fel spel och därmed tappade en massa tid.

– Det här måste man ha koll på. Hon tittar långt efter de övriga och inser sitt misstag, säger kommentatorn Roberto Vacchi i Kanal 5.

Rysare in till det sista

Matchen i matchen, eller loppet i loppet om man får säga så skulle till slut stå mellan norskan Ingvild Flugstad Östberg och vår Stina Nilsson

Stina kunde efter att ha legat bakom norskan och tuggat, till slut rycka sig förbi och knipa den åtråvärda pallplatsen och sin fjärde medalj i detta OS.

Charlotte Kalla slutade som femma i loppet, Ebba Andersson på 13:e plats och Anna Haag 29:a.

Grattis till medaljen säger vi till Stina Nilsson!

Artikeln uppdateras

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Såg du damernas tremil?