Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Serie A-kaptenen Astori hittad död – dog på sitt hotellrum

- 04/03/2018, 13:17 -

Den italienska landslagspelaren och Fiorentinakaptenen Davide Astori har under söndagen hittats död på sitt hotellrum.

Det är den italienska sporttidningen Gazzetta dello Sport som berättar att Davide Astori hittades död på sitt hotellrum i Udine, säger Expressen.

Fotbollsklubben Fiorentina har bekräftat den oerhört tragiska nyheten på sin twitter där de skriver:
– Fiorentina är svårt skakat när vi tvingas meddela att kaptenen Davide Astori har dött.

Fiorentina hade rest till Udine för att under söndagen möta det lokala laget Udinese i Serie A.

Davide Astori
Davide Astori under en landslagssamling. Bild: TT

Astori har sedan 2015 representerat Fiorentina och hann med 14 landskamper för Italien. Innan Fiorentina hade han sejourer i bland annat Roma och Cagliari.

Astori lämnar efter sig en fru och två barn.

Ställer in samtliga matcher under söndagen

Serie A har i och med Astoris tragiska bortgång valt att ställa in alla matcher den här omgången, skriver de på sin twitter.

Sörjs runt om i världen

Det är inte bara på italiensk mark som Astori sörjs utan spelare runt om i världen har kommunicerat ut deras sorg och förtvivlan. Astori stod även några av våra svenska utlandsproffs nära.

– Han var en av de som jag kom absolut bäst överens med under min tid i Cagliari. Davide var en varm och omtänksam kille som alltid hjälpte mig, både på och utanför plan. Han var lite äldre än mig så det blev en person som jag kom att se upp till, sa Albin Ekdal, som till vardags spelar i Hamburger SV, till Expressen.

Davide Astori
Tyst minut innan matchen mellan PSG och Real Madrid Bild:TT

Under veckan så uppmärksammades och hyllades Astori på fotbollsarenor med en tyst minut bland annat före Champions League matchen mellan Paris-Saint Germain och Real Madrid.

Astori som bar nummer 13 i både Fiorentina och Cagliari har fått sitt spelarnummer pensionerat i de tidigare nämnda klubbarna.

Davide Astori blev 31 år gammal.


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.