Djurgården saknar inte Kim Källström som lämnade laget efter förra säsongen
Kim Källström la skorna på hylla efter förra säsongen och det är inte många som saknar mittfältaren för tillfället. - Foto: TT/Montage

Därför är Djurgården bättre utan en grinig Kim Källström

Den 18 mars 2018 var det dags för Djurgården att krossa derbyspöket som har legat och stört laget de senaste säsongerna. En bedrift som inte ens Kim Källström kunde hjälpa laget med förra säsongen.


Det var nog en del djurgårdare som var nervösa inför derbyt mot AIK, som spelades på söndagskvällen den 18 mars. 

Men när alla 90 minuter var spelade kunde fansen äntligen pusta ut. Djurgården hade nämligen lyckats besegra AIK och med det lyckats krossa derbyspöket en gång för alla.

Och glädjen över vinsten gick verkligen att ta på, till stor del eftersom att det var första gången på sex och ett halvt år (!) som Djurgården lyckades vinna ett derby mot ärkerivalen AIK. 

Det var i matchminut 46 som Tino Kadewere klev fram och tryckte in 1-0 för bortalaget och i den 67 minuten avgjorde Kerim Mrabti derbyt med sitt 2-0 mål. 

När slutsignalen cirka 25 minuter senare ljöd inne på Friends Arena var det förmodligen ingen DIF-supporter som saknade den förre mittfältsgeneralen Kim Källström. 

Och i veckans första avsnitt av Studio Allsvenskan förklarar chefredaktör Henrik Eriksson för programledaren Marcus Birro varför Djurgården kan ha gynnats av att Kim Källström lämnade laget:

– Jag lyssnade på en annan podd som heter Tilläggstid med Patrik Ekwall och Claes Andersson och där var Daniel Kristoffersson från Expressen gäst. Han var väldigt tydlig med att Djurgården blir bättre utan Kim Källström på planen och speciellt utanför planen eftersom att han var ganska gnällig i omklädningsrummet, säger Henrik Eriksson och fortsätter:

– Han spred inte heller så jättebra stämning på Kaknäs enligt Daniel. Så jag tror att gruppdynamiken har satt sig mycket bättre i år nu när de har fått in Fredrik Ulvestad från Premier Leauge och tillsammans med Jesper Karlström på mittfältet så var det faktiskt stängt centralt i matchen mot AIK.

Det återstår att se om laget och supportrarna kommer sakna "Kimpa" när säsongen drar igång. Men en sak är i alla fall säker: denna gången går Djurgården in i den Allsvenska säsongen utan derbyspöket i bagaget.

I spelaren ovan kan du se det senaste avsnittet av Studio Allsvenskan. Vill du enbart se när panelen diskuterar Kim Källström så hittar du det cirka 15 minuter in i avsnittet. 

Studio Allsvenskan finns även som podcast!

Lyssnar du hellre via Acast så hittar du podden här!

Missa inte eftersnacket på Facebook! Ansök om att bli medlem i gruppen Studio Allsvenskan här.

Du kanske även är intresserad av:

Björn Wesström: “Därför spelar inte Stefanelli – har det tufft just nu”

Björn Wesström: “Jag är trött på att komma tvåa – det är vidrigt”

Björn Wesström: “Inte troligt att vi köper en ersättare till Jesper Nyholm”

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är DIF bättre utan Källström?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.