Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Division 7 lag värvar före detta Premier Leauge-stjärnan

- 05/04/2018, 09:45 -

Det är inte enbart AIK, Djurgården och Hammarby som värvat storstjärnor inför säsongen 2018. Utan ett division 7 lag från Stockholm har gjort klart med en före detta Premier Leauge-stjärna.

När man pratar om lag från Stockholm som gör prestigevärvningar vandrar tankarna ofta till lag som AIK, Hammarby och Djurgården. Men det är faktiskt ett annat lag i Stockholm som har varit minst lika aktiva under det senaste transferfönstret.

Har du någon gång hört talas om division 7-laget FC Sampierdarenese Stoccolma?? Om inte så är det dags att lägga namnet på minnet, de har nämligen värvat tre stora profiler inför säsongen 2018. 

Laget som redan har en stark 60-mannatrupp har under transferfönstret utökat med de välmeriterade spelarna Kenneth Höie, tidigare Vasco da Gama-spelaren Enrico Cardoso Nazaré samt före detta Premier League-proffset Andreas Johansson

Det är alltså en Djurgårdstrio som har skrivit på för Sampierdarenese. Där Kenneth Höie har spelat över 100 matcher för DIF medan Enrico Nazaré spelade i laget mellan säsongerna 2006-2008 och slutligen Andreas Johansson som representerade de blårandiga mellan åren 2000-2004 samt 2013-2014. Och Sampierdarenese:s sportchef, Viktor Morgården, är lyrisk över nyförvärven.

– Det känns lite smått overkligt att vi lyckats knyta till oss dessa stjärnspelare. Förra året värvade vi Markus Johannesson och redan där gjorde vi en av dom tyngsta värvningarna som de lägre divisionerna i Stockholms-fotbollen någonsin skådat, säger Viktor till lagets hemsida och fortsätter:

– Att vi i år toppar det med Adde (Andreas), Enrico och Kenneth gör ju att man får nypa sig i armen för att inte tro att man drömmer. Det här transferfönstret kommer gå till historien som det sjukaste någonsin och som sportchef är man så klart väldigt stolt att få vara delaktig i det.

När Nyheter24 frågar Viktor Morgården om det nu är slut på nyförvärv inför säsongen svarar han att det alltid finns plats för fler.

– Så välmeriterade spelare är självklart välkomna, men vi vill främst ha kul under matcherna. Vi satsar alltså inte mot Allsvenskan så om det kommer in fler spelare denna säsongen får vi se. Men vi är väldigt nöjda med vårt lag. Det ska bli kul att få komma igång nu.  

FC Sampierdarenese Stoccolma spelar sin första serie match mot Gärdets FF på Djursholms IP den 21 april klockan 17:30.

I spelaren ovan kan du se FC Sampierdarenese Stoccolma:s intervju med nyförvärvet Andreas Johansson. 

Du kanske även är intresserad av:

Studio Allsvenskan Bibel - del 3

Studio Allsvenskan Bibel - del 2

Studio Allsvenskan Bibel - del 1

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommer du gå på någon av laget matcher?