Cristiano Ronaldo har skaffat skägg.
Hela fotbollsvärlden har chockats av att Cristiano Ronaldo har skaffat skägg. - Foto: Victor Caivano/Hassan Ammar/TT

Ronaldo har skaffat getskägg – här är anledningen

Om du har tittat på Portugals matcher under fotbolls-VM så har du antagligen noterat att lagets stjärna Cristiano Ronaldo låtit skägget växa. Men du kan aldrig gissa anledningen bakom valet.


Varje säsong brukar Cristiano Ronaldo frälsa alla fotbollsintresserade med ögongodis i form av vackra mål och fantastiska dribblingar. Bara den senaste säsongen så noterades Cristiano Ronaldo för 44 mål på lika många matcher i alla tävlingssammanhang för sitt klubblag Real Madrid. Och under inledningen av VM så har Ronaldo noterats för otroliga fyra mål på enbart två matcher. 

Men lika mycket som vi är vana vid att se Cristiano Ronaldo briljera på fotbollsplanen, så är vi även vana vid att han är lika mycket mån om sitt utseende. Åtminstone fram tills nu. I den senaste matchen mellan Portugal och Marocko så visade Ronaldo upp en ny skönhetsdetalj. Detaljen? Cristiano Ronaldo har börjat odla getskägg.  

Cristiano Ronaldo har chockat fotbollsvärlden med sin nya stil. Bildkälla: Hassan Ammar

Det har spekulerats vilt kring varför Ronaldo har valt att pryda sitt ansikte med ett getskägg. Många menade att han gjorde det efter en målgest i matchen mot Spanien och sen lät skägget växa för att håna den spanske målvakten David de Gea. Medan andra påstod att det var ett sätt att påvisa för världen att han är bättre fotbollsspelare än Lionel Messi, skriver Daily Mirror

Men inget av påståendena stämmer. Så vad är då egentligen orsaken som bakom denna plötsliga förändring? Det är så enkelt som ett skämt mellan Cristiano Ronaldo och lagkamraten Ricardo Quaresma. Så här berättade Cristiano Ronaldo om sitt skägg för Budweiser.

– Mitt nya skägg? Det var ett skämt med Ricardo Quaresma. Vi var i bastun och jag började raka mig men lät lite vara kvar. Så jag sa att om jag gör mål mot Spanien så ska jag inte raka mig förrän VM är slut. 

– Det gav ju mig tur för jag gjorde mål mot Spanien och det gjorde jag idag också så jag fortsätter att kämpa på. Så nu vet du.

Men kanske kan det även vara så att Cristiano Ronaldo gått och blivit lite skrockfull? Speciellt efter förra veckan då han dömdes till villkorligt fängelsestraff i två år för skattebrott i Spanien

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Passar Cristiano Ronaldo i skägg?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.