Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ronaldo har skaffat getskägg – här är anledningen

Sport | 21/06/2018 18:32

Om du har tittat på Portugals matcher under fotbolls-VM så har du antagligen noterat att lagets stjärna Cristiano Ronaldo låtit skägget växa. Men du kan aldrig gissa anledningen bakom valet.

Varje säsong brukar Cristiano Ronaldo frälsa alla fotbollsintresserade med ögongodis i form av vackra mål och fantastiska dribblingar. Bara den senaste säsongen så noterades Cristiano Ronaldo för 44 mål på lika många matcher i alla tävlingssammanhang för sitt klubblag Real Madrid. Och under inledningen av VM så har Ronaldo noterats för otroliga fyra mål på enbart två matcher. 

Men lika mycket som vi är vana vid att se Cristiano Ronaldo briljera på fotbollsplanen, så är vi även vana vid att han är lika mycket mån om sitt utseende. Åtminstone fram tills nu. I den senaste matchen mellan Portugal och Marocko så visade Ronaldo upp en ny skönhetsdetalj. Detaljen? Cristiano Ronaldo har börjat odla getskägg.  

Cristiano Ronaldo firar ett av sina mål.
Cristiano Ronaldo har chockat fotbollsvärlden med sin nya stil. Bildkälla: Hassan Ammar

Det har spekulerats vilt kring varför Ronaldo har valt att pryda sitt ansikte med ett getskägg. Många menade att han gjorde det efter en målgest i matchen mot Spanien och sen lät skägget växa för att håna den spanske målvakten David de Gea. Medan andra påstod att det var ett sätt att påvisa för världen att han är bättre fotbollsspelare än Lionel Messi, skriver Daily Mirror

Men inget av påståendena stämmer. Så vad är då egentligen orsaken som bakom denna plötsliga förändring? Det är så enkelt som ett skämt mellan Cristiano Ronaldo och lagkamraten Ricardo Quaresma. Så här berättade Cristiano Ronaldo om sitt skägg för Budweiser.

– Mitt nya skägg? Det var ett skämt med Ricardo Quaresma. Vi var i bastun och jag började raka mig men lät lite vara kvar. Så jag sa att om jag gör mål mot Spanien så ska jag inte raka mig förrän VM är slut. 

– Det gav ju mig tur för jag gjorde mål mot Spanien och det gjorde jag idag också så jag fortsätter att kämpa på. Så nu vet du.

Men kanske kan det även vara så att Cristiano Ronaldo gått och blivit lite skrockfull? Speciellt efter förra veckan då han dömdes till villkorligt fängelsestraff i två år för skattebrott i Spanien

Passar Cristiano Ronaldo i skägg?