Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 saker om Romelu Lukaku som du kanske inte kände till

- 02/07/2018, 17:14 -

Fotbollsstjärnan Romelu Lukaku spelar som anfallare för Manchester United och det belgiska landslaget. Men vem är egentligen människan bakom fotbollspelaren på planen? Här är fem saker du kanske inte kände till om honom.

Romelu Menama Lukaku Bolingoli är namnet på allas läppar under VM-slutspelet 2018. Den målfarlige anfallaren har gjort ett helt fantastiskt VM än så länge och är i skrivande stund tvåa i skytteligan tillsammans med självaste Cristiano Ronaldo på fyra mål.

Men vem är egentligen människan Romelu Lukaku? Här är fem saker som du kanske inte kände till om honom.

1. Uppvuxen i fattigdom

Romelu Lukaku hade inte en lätt uppväxt. När Lukaku var sex år gammal så hade hans familj det så ekonomiskt tufft att de inte hade råd att äta sig mätta. Romelu Lukaku har själv berättat för tidningen The Players Tribune om en specifik händelsen under sin uppväxt som tog hårt på honom.

— Min mamma blandande ut mjölken med vatten. Vi hade inte tillräckligt med pengar för att klara oss hela veckan. Vi vara panka. Inte bara fattiga utan panka. Och vissa gånger när jag kom hem på kvällen så fanns det inget lyse. Vi var utan elektricitet under två till tre veckor ibland, berättade Lukaku.

Romelu Lukaku i Manchester United.
Romelu Lukaku spelar till vardags i Manchester United. Bildkälla: Kirsty Wigglesworth/TT

2. Lukaku är en målgörare av rang.

Romelu Lukaku har under flera säsonger visat att han kan leverera på allra högsta nivå, framförallt när det kommer till att göra mål. Men det är inte bara som fotbollsproffs som han har gjort många mål. När han var 12 år gammal så gjorde han otroliga 76 mål på endast 34 matcher. 

3. Spelat för fem olika klubbar

Lukaku är blott 25 år gammal men ändå så har han redan spelat för fem olika klubbar. Följande klubbar som Lukaku har representerat: Anderlecht 2009-2011, Chelsea 2011-2014, West Bromwich 2012-2013, Everton 2013-2017 samt Manchester United 2017-nu. 

Romelu Lukaku under en match för Belgien.
Romelu Lukaku har varit het i VM-slutspelet. Bildkälla: Matthias Schrader/TT

4. Möttes av rasism tidigt i karriären 

I artikeln om Romelu Lukaku för The Players Tribune berättar spelaren själv om hur han redan i början av sin karriär möte rasism på daglig basis. 

—  När jag var elva år gammal så spelade jag för Lièrse:s ungdomslag. När vi en dag skulle möta ett annat ungdomslag så försökte en av föräldrarna i motståndarlaget att stoppa mig från att spela. Han ställde frågor som hur gammal är den här ungen, vart är hans ID-kort, vart kommer han ifrån? 

— Jag tänkte bara, vart jag kommer ifrån? Jag är född i Antwerpen. Jag är från Belgien. Jag gick till min väska och hämtade mitt ID-kort och sen fick alla föräldrar titta på det, har Romelu Lukaku berättat för The Players Tribune. 

5. Pratar fem språk flytande

Romelu Lukaku är inte bara en fantastisk fotbollspelare utan pratar även flertal språk flytande. Utöver holländska så pratar Romelu Lukaku följande språk: franska, spanska, portugisiska, engelska samt tyska, skriver Liverpool Echo

Gillar du Romelu Lukaku?