Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Andreas Granqvist har blivit pappa igen – babylycka mitt i VM

- 06/07/2018, 09:37 -

Den svenska lagkaptenen Andreas Granqvist har blivit pappa igen. I natt föddes "Granen" och frun Sofies andra barn, en liten flicka som ska få namnet Mika.

Den svenske lagkapten Andreas Granqvist ska bli pappa för andra gången, beräknade ankomsten var på samma dag som Sverige mötte Schweiz i åttondelsfinalen av VM. Men Granen lirade matchen och inget barn hann komma, men nu är babylyckan total. I natt fick paret Granqvist en liten flicka, skriver mittbackens fru Sofie Granqvist på sin Instagram.

Flickan kom till värden inatt på Helsingborgs lasarett och med som stöttning fanns en stolt farfar i form av Tommy Granqvist. Mittbacken fick följa förlossningen från Samara i Ryssland där landslaget nu laddar för matchen mot England. 

– Det har gått bra allting, säger Andreas pappa Tommy till Sportbladet

I en intervju med Sportbladet berättade frun Sofie om sina känslor kring om hennes man eventuellt skulle missa förlossningen på grund utan åttondelsfinalen. 

– Jag kan inte tillåta honom missa någon match. Det är dessa ögonblick i just denna turnering som varit hans dröm sedan han var en liten pojke, säger hon till Aftonbladet, och fortsätter:

– Klart det är tråkigt att han förmodligen missar min andra förlossning men jag vet att jag klarar det själv med min familj och nära vänner, säger Sofie Granqvist.

Men mittbacken som blivit Granen med hela svenska folket missade alltså varken åttondelsfinalen eller den kommande kvartsfinalen utan barnet kom till livet 00.26 inatt, skriver paret på deras respektive Instagram-konton. 

Sverige möter England i kvartsfinal i VM på lördag – här kan du läsa om allt du behöver veta inför matchen.

Tar Granen Sverige till VM-guld?