Söndag 28 Nov
Stockholm

Marcus Birro: "Därför vinner inte Juventus Serie A"

Den 18:e lördag har italienska Serie A premiär.
Marcus Birro guidar oss inför Serie A premiären nu på lördag. Foto: Privat, Pixabay, Andrea Comas AP/TT, Antonio Calanni AP/TT

Lördagen den 18 augusti är det dags för premiären av Serie A. Men vilket lag kommer egentligen vinna? Och vilken spelare vinner skytteligan? Nyheter24 har pratat med Marcus Birro som ger dig svar på alla de frågorna som du går runt och funderar över.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Till helgen är det äntligen dags för den nya säsongen av Serie A och redan i den första omgången får vi bland annat se stormatchen Lazio-Napoli från Stadio Olimpico i Rom. Men vem kommer egentligen stå som vinnare när säsongen summeras? Och vilket lag blir årets flopp? Nyheter24 har intervjuat Marcus Birro för att få svar på alla de frågorna som vi vill ha svaren på.

Serie A-fantasten och fotbollsexperten Marcus Birro är aktuell med podcasten Calcio Amore i vilken han pratar om allas vår favoritliga, Serie A. I en intervju med Nyheter24 ger han oss svaret på bland annat vilket lag som står som segrare efter säsongen samt vilken spelare som vinner skytteligan.

Vilket lag vinner Serie A?

– Egentligen så borde man säga Juventus och allting talar ju för att det blir Juventus som vinner så därför vinner Inter i år.

Bästa värvningen?

Cristiano Ronaldo är den bästa värvningen i år. Både fotbollsmässigt, marknadsföringsmässigt och ekonomiskt, på alla sätt. Han kommer att bli en utmärkt ambassadör för italiensk fotboll runt om i hela världen. 

Vilket lag blir årets flopp?

– Det finns några sådana, jag tycker att det är jobbigt att säga. Lazio vill man ju alltid ska bli en flopp, men de är ju för bra för att floppa. Risken är att Bologna blir en, det är rätt upphaussat med tanke på att det är Filippo Inzaghi som har tagit över. Jag hoppas att jag har fel för jag älskar ju båda Inzaghi, men jag säger Bologna då.

Vilket lag blir årets överraskning?

Jag tänkte på Parma, de tror jag kommer lyckas bättre än man tror. Nu fick man ju bort minuspoängen som man var dömda till, man slipper dem så det tror jag är bra. Och sen så tror jag att Torino blir en överraskning också. Får de bara ordning på Andrea Belotti så har de ett lag som känns som att de kan leverera bättre än vad de har gjort. Så jag tror på Torino. 

Vilken spelare blir årets genombrott?

– Jag hoppas på att den unge (JustinKluviert i Roma blir det. Han har alla förutsättningar att bli det samtidigt som den pressen som är på honom, och det är ju smartare människor än jag som säger det, den pressen kommer att bli jobbig. Han är ung, han är i ett stort sammanhang, klarar han det så kommer han att bli det, klarar han inte det så blir han inte det helt enkelt. 

Vilken spelare vinner skytteligan?

– Cristiano Ronaldo.

Så spelas första omgången av Serie A

I den första omgången så slängs vi in i hetluften direkt då Lazio klockan 20:30 på lördagen tar emot den ständige titelutmanaren Napoli på Stadio Olimpico. Med Mauricio Sarri borta och Carlo Ancelotti som ny huvudtränare så måste man ställa sig frågan: är det i år Napoli kan plocka hem scudetton? Ja det är svårt att sia om, först så ska de åtminstone besegra Lazio.

LÖR Chievo - Juventus 18:00
LÖR Lazio - Napoli 20:30

SÖN Torino - Roma 18:00
SÖN Bologna - SPAL 20:30
SÖN Empoli - Cagliari 20:30
SÖN AC Milan - Genoa 20:30
SÖN Parma - Udinese 20:30
SÖN Sampdoria - Fiorentina 20:30
SÖN Sassuolo - Inter 20:30

MÅN Atalanta - Frosinone 20:30

Dyraste övergångarna inför säsongen 2018/19

Ingen har väl undgått att den gamla damen, Juventus, har plockat in Cristiano  Ronaldo inför årets upplaga av Serie A. Men han är inte den enda intressanta värvningen i år. Vad sägs om Gonzalo Higuain som byter bianconeri till rossoneri då han går till Milan från just nämnda Juventus.

Cristiano Ronaldo från Real Madrid till Juventus – 117,00 miljoner Euro

Jaoao Cancelo från Valencia till Juventus – 40,40 miljoner Euro

Douglas Costa från Bayern München till Juventus – 40 miljoner Euro.

Radja Nainggolan från Roma till Inter – 38 miljoner Euro.

Mattia Caldara från Juventus till Milan – 35 miljoner Euro.

Leonardo Bonucci från Milan till Juventus – 35 miljoner Euro.

Fabian Ruiz från Real Betis till Napoli – 30 miljoner Euro.

Simone Verdi från Bologna till Napoli – 25 miljoner Euro.

Javier Pastore från Paris Saint German till Roma – 24,7 miljoner Euro.

Svenskar i Serie A

Det är ingen hemlighet att vi svenskar historiskt sätt har haft en väldigt bra närvaro i Serie A och årets säsong är inte ett undantag. VM-hjälten Robin Olsen är en av våra svenska fotbollsspelare som vi kommer att få chansen att se i Italien. Målvakten skrev nyligen på för Roma och nu återstår det att se om han kan slå sig in på den stora, europeiska scenen. 

Spännande!

Robin Olsen, Roma.

Oscar Hiljemark, Genoa.

Filip Helander, Bologna.

Marcus Rohdén, Crotone.

Svante Ingelsson, Udinese.

Mattias Svanberg, Bologna.

Den internationella fotbollen börjar äntligen att kicka igång och i fredags var det äntligen dags för starten av Premier League-säsongen. Och säsongen förväntas bli en av de bästa på länge. Är du intresserad att veta mer om den? Då hittar du all information här.

Brukar du titta på Serie A?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela