Dreamhack Masters
Snart kan du och dina vänner tävla i Fragleague! - Foto: Fragbite

Fragleague – här är allt du behöver veta

Gillar du att lira CS:GO eller kanske PUBG? Då har vi riktigt trevliga nyheter för dig. Snart lanseras nämligen Fragleague, en tävling för nordiska gamers där vem som helst kan vara med och tävla. Men vad är egentligen Fragleague? Nyheter24 reder ut.


Det är inte direkt en hemlis att Sveriges inofficiella nationalsport(er) är e-sport. Vi svenskar har mer eller mindre varit ledande i gaming sedan Counter-Strike 1.4 lanserades, 2002.

Då hette våra förebilder HeatoN, Potti och SpawN. Nu ser vi upp till Xizt, f0rest och GeT_RiGhT samtidigt som legender skapas inom andra spel så som PUBG. Och många av oss följer dom slaviskt!

Men vi har glada nyheter för dig som tycker om att gibba. De nyheterna stavas Fragleague! Nu kan du registrera dig till en liga för amatörer så som proffs för att tävla om vem som är bäst i norden, skriver Fragbite.

Men hur funkar egentligen Fragleague? Det reder vi på Nyheter24 ut.

Både PUBG och CS:GO

Fragleague är inte bara för dig som brukar spela CS:GO på fritiden. Utan Fragleague har tänkt lansera ligor och i både CS:GO och PUBG. Woop woop!

Båda spelen kommer att spelas via plattformen Faceit som redan åtta miljoner spelare använder. Det vill säga ett klimat som många spelare är rätt så vana med och redan uppskattar.

Olika divisioner

Något som är rätt så intressant är att Fragleague inte kommer att spelas som en klassisk cup. Utan istället kommer det att vara en liga med olika divisioner, som vilken traditionell sport som helst.

Den 20 september när registreringen stängs så kommer spelarna att bli tilldelade en division anpassad för ens skill. Hur vet man hur skillad man är då?

Jo med hjälp av tidigare turneringsresultat, försäsongen och ens Faceit skill-nivå så blir man tilldelad en plats i den division som bäst passar en. Sen är det bara att tuta och köra!

Chans att vinna 250 000 kronor

Nog för att det är roligt att spela bara för skojs skull, så måste man ändå medge att när det ligger pengar i potten så blir det hela lite, lite mer intressant.

Fragleague har nämligen en total prispott på hela 250 000 kronor som ditt lag kan tävla om. Och det låter inte så pjåkigt va?

Kommer att sändas live

Säsong 1 av Fragleague kommer att gå av stapeln nu den 25 september. Så vill du och dina vänner vara med där så gäller det att anmäla sig snart. Sista anmälningsdag är den 20/9!

Varje söndag så kommer matcherna i den högsta divisionen av Fragleague att livestreamas, så hann du inte registrera dig eller egentligen bara vill kika så kommer du att få de bästa playsen levererad till dig varje söndag.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Spelar du CS:GO eller PUBG?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här är Sveriges grupp i Paris-OS

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

1 timme sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

2 timmar sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

3 timmar sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

idag 14:14
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.