Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Erik Karlsson trejdas från Ottawa till San José

- 13/09/2018, 20:53 -

Svenska superstjärnan Erik Karlsson ser ut att ha hittat en ny klubbadress och superstjärnan byter ut Kanada mot USA, Kalifornien och San José Sharks.

Det har länge tisslats och tasslats om att Erik Karlsson ska ha varit påväg bort från Ottawa Senators. Nu säger färska uppgifter att han ska ha hittat en ny klubbadress i San José Sharks, det rapporterar kanadensiska TSN.

– Det är extremt ovanligt att spelare av hans kaliber blir tillgängliga, säger Sharks general manager Doug Wilson till klubbens hemsida.

Erik Karlsson blev draftad som nummer 15 av Ottawa 2008 och har spelat över 627 NHL-matcher för klubben. Men nu byter han Kanada, Ontario och Ottawa mot USA, Kalifornien och San José.

"Jag är i chock"

Efter beskedet så höll Erik Karlsson en presskonferens där han tackade både organisationen men även Daniel Alfredsson som tog hand om honom när han väl kom dit.

– Jag talar direkt från hjärtat nu. Jag hade önskat att vi stod här under andra omständigheter. Det här är en väldigt känslosam och sorglig dag för mig och min familj. Jag vill först och främst tacka alla i hela Ottawas organisation, och inte minst Daniel Alfredsson som tog hand om mig när jag kom hit, säger Karlsson om avskedet, sa Karlsson och fortsatte: 

– Jag är i chock. Jag trodde aldrig att dagen skulle komma då jag lämnar Ottawa. Jag ville inte lämna, men jag respekterar klubbens beslut.

Ett år kvar på kontraktet

Karlsson har ett år kvar på sitt sjuårskontrakt värt 45,5 miljoner dollar. Han ska enligt uppgifter till TSN tackat nej till en kontraktsförlängning på åtta år, skriver TSN. Nu så har vi ha fått svaret varför. 

– Erik är en fantastisk hockeyspelare och hans egenskaper har gjort våra fans lyriska de senaste nio åren. Vi tackar honom för hans dedikation till hockeyn och vi önskar honom all lycka, säger Senators general manager, Pierre Dorion, i en pressrelease.

Trejden i sin helhet

Ja att trejda till sig Erik Karlsson (och Francis Perron), är inte direkt gratis. 

Sharks fick nämligen skicka över fyra spelare till Ottawa för att täcka kostnaden. Det blev Chris Tierney, Dylan DeMelo, Joshua Norris och Rudolfs Balcers.

– I slutändan, för att skaffa en sån här spelare, så måste man ge för att få och vi förlorar en hel del kvalitétsspelare och några fantastiska människor. Alla spelare som får lämna vår organisation har en väldigt ljus framtid i den här ligan och vi önskar dom ett stort lycka till, säger Sharks general manager Doug Wilson i ett uttalande till Sharks hemsida.

Om Karlsson sedermera skriver nytt kontrakt med San Jose Sharks så får Ottawa även Sharks förstaval i draften år 2020. De får även ett villkorligt draftval i förstarundan året därpå, 2020, rapporterar Aftonbladet.

Artikeln uppdateras.

Brukar du titta på NHL?