Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ronaldos misstänkta våldtäkt – kvinnan talar ut

Sport | 28/09/2018 16:12

Cristiano Ronaldo påstås ha våldtagit en amerikansk kvinna och ska sedan ha köpt hennes tystnad. Nu träder kvinnan fram i en lång intervju.

Cristiano Ronaldo, till vardags anfallare i Juventus, påstås ha våldtagit en amerikansk kvinna för att sedan köpa hennes tystnad. Ronaldo är inte dömd för den påstådda våldtäkten, med trots detta så går kvinnan nu ut och talar ut om händelsen för Der Spiegel.

Det var 2017 som Der Spiegel, med hjälp av läckta dokument, gick ut och skrev att Cristiano Ronaldo hade våldtagit en kvinna i Las Vegas 2009. Han ska sedan ha köpt hennes tystnad för totalt 2,7 miljoner kronor. Ronaldo själv har gått ut och förnekat historien och gick då även till attack mot tidningen, skriver Aftonbladet

I intervjun som tidningen har publicerat säger kvinnan, som heter Kathryn Mayorga, bland annat att hon haft flera sammanbrott efter den påstådda våldtäkten.

– Jag har haft allvarliga sammanbrott och gång på gång klandrat våldtäkten för det. Jag skyller på honom och jag skyller på mig själv som skrev det där avtalet, säger Mayorga till Der Spiegel.

Enligt intervjun så ska Cristiano Ronaldo även ha gått ner på knä och sagt "99 procent av mig är en bra kille, men jag vet inte vad det är med den där sista procenten".

Polisförhör 2009 

I ett polisförhör 2009 ska Cristiano Ronaldo ha fått svara på ett stort antal frågor, skriver Aftonbladet.  

Och vissa svar ska nästan avslöjat Cristiano när han pratar om händelsen. Däribland, "Hon sa att hon inte ville, men hon gjorde sig tillgänglig" och "Hon sa nej, gör det inte. Jag bad om ursäkt efteråt".

Ronaldo till ny attack mot Der Spiegel

I ett pressutskick har Cristiano Ronaldo, via sin advokat Christian Schertz, gått ut och fördömt Der Spiegel.

"Efter att Spiegel gått ut och skrivit om vår klient Cristiano Ronaldo vill vi klargöra några saker. Det som Speigel gör är uppenbart olagligt och påverkar vår clients rättigheter. Vi kommer därför att anmäla Speigel efter deras beslut att publicera material om vår klient."

Nyheter24 har tidigare skrivit om när Cristiano blev klar för Juventus. Vet du hur galet stor summan var när han lämnade Real Madrid för italienarna? Inte? Då hittar du artikeln här. 

Kände du till händelsen?