Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cristiano Ronaldo klar för Juventus – så här mycket kostade han

Sport | 10/07/2018 18:22

Världens kanske bästa fotbollspelare har nu bytt klubb. Portugisen Cristiano Ronaldo lämnat Real Madrid och har nu skrivit på för italienska Juventus – ska ha kostat över en miljard kronor

Enligt många är han världens bästa fotbollsspelare. Nu har Cristiano Ronaldo skrivit på för Juventus, detta skriver hans förra klubb Real Madrid på deras hemsida. 

Sommarens mest prestigefyllda värvning är nu genomförd. Real Madrid har nämligen bekräftat att man säljer sin storstjärna Cristiano Ronaldo, 33, till Juventus.

Under en längre tid har det i olika medier spekulerats i en övergång mellan Real Madrid och Juventus för den portugisiske världsstjärnan och nu är alltså affären i hamn. Han kommer nu byta helvitt mot svartvitt randigt när han byter från Real Madrid för de italienska mästarna Juventus. 

På Real Madrids officiella hemsida skriver de så här efter att den portugisiske världsstjärnan nu lämnar efter nio år i klubben: 

”Vi vill i dag tacka spelaren som har bevisat att han är världens bäste. Han kommer alltid att vara en av de största symbolerna och unika referenspunkterna för kommande generationer. Real Madrid kommer alltid att vara ditt hem.”

Övergångssumman är ännu inte offentliggjord, men enligt den spanska tidningen Marca ska Juventus betala 105 miljoner euro. Vilket motsvarar närmare 1,1 miljarder svenska kronor.

Ronaldo skrev på för Real Madrid sommaren 2009 och lämnade då Manchester United. I Real har han gjort hela 450 mål på 438 matcher.

Läs också om beskedet som kom innan fotbolls-VM – Ronaldo döms till villkorligt fängelse i två år. Ronaldo har ju också blivit en staty, den första blev som ni kanske vet inte jättelyckad. Men nu ska konstnärens få en andra chans.

Är Ronaldo världens bästa fotbollspelare?