Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Conor McGregor – det här visste du inte om honom

Sport | 03/10/2018 20:08

Connor McGregor är en av de mest framgångsrika idrottsmännen genom tiderna. Vi har listat fem saker som du förmodligen inte visste om den irländska UFC-fightern.

30-åriga MMA-fightern Conor McGregor tog sina första stapplande steg inuti ringen i hemstaden Dublin. Sedan dess har han sannerligen gjort en resa som få människor har gjort. Idag är han en av väldens bäst betalda idrottsmän, han har fans över hela världen och han har bytt ut Dublin mot Las Vegas.

Men att det livet han lever nu skulle bli verklighet, det var inte alls så säkert för irländaren. Nyheter24 listar 5 saker du förmodligen inte visste den fightande irländaren.

Började fajtas för att kunna försvara sig

Conor McGregor föddes den 14 juli 1988 i Dublin, Irland. Och det var i Dublin som han även växte upp och senare lärde sig att fightas. Men hur kommer det sig att McGregor skulle fastna för just MMA och fighting? Mycket tros bero på hans uppväxt i området Crumlin i hans hemstad Dublin.

– Jag kände att jag behövde kunskapen att kunna försvara mig själv. När man går längs gatan och något händer, ni vet om man går förbi en grupp av människor och något händer. Det där hände ett par gånger, säger McGregor i en intervju med MMA TV och fortsäter:

– Jag brydde mig inte om att fighting som sport och jag gör egentligen inte det nu heller. Jag började inte för att bli världsmästare. Jag började med fighting att folk skulle veta att "den här killen kan slåss", "den här killen kan slåss, så vi låter honom vara". 

Arbetade som rörmokare

När man ser Conor McGregor i ringen så är det svårt att tro att han någonsin har gjort något annat än att just, slåss. Men faktum är att McGregor faktiskt är en utbildad rörmokare och under tiden han försökte göra sig ett namn i Irland så var det rörmokeriet som höll ekonomin i balans. 

McGregor kände däremot att han inte passade in och bytte spår rätt så rejält.

–  Det var helt enkelt inget för mig. Jag vaknade upp klockan fem på morgonen. Jag vandrade ut till motorvägen i mörket och kylan där jag väntade på en kille som jag inte ens kände som senare skulle skjutsa mig till vår arbetsplats. Där jobbade jag i 12 timmar och fick sedan skjuts hem igen, sade McGregor i en intervju med The Guardian och fortsatte:

– Jag vet att det finns passionerade och skickliga rörmokare. Men jag hade verkligen ingen kärlek för yrket.

Gick på bidrag senast 2013

McGregor lämnade till slut yrket som rörmokare för att satsa på sin kampsport till 100 procent. Men trots att fighterna gick bra så ekade det tomt i kassan för McGregor och det dröjde enda  fram tills 2013 innan han kunde leva på sporten.

För på presskonferensen efter matchernas match, den match han verkligen slog igenom som MMA-fighter, så berättade McGregor att han veckan innan hade plocka ut socialbidrag för att klara av vardagen. 

– Så sent som förra veckan fick jag plocka ut socialbidrag. Jag var där inne i kontoret och berättade för dom 'jag vet inte vad som kommer att hända. Jag har skrivit på för UFC. Jag vet inte, bla bla bla.' Nu så antar jag att jag behöver säga åt dom att dra åt h****, ska McGregor ha sagt enligt Business Insider.

Matchernas match med ett stort M ägde rum i, hör och häpna, Stockholm av alla ställen. Där mötte McGregor MMA-figthern Marcus Brimage och vann på knockout efter 66 sekunder. 

McGregor fick därefter 66 000 dollar i prispengar för sin prestation.

Slåss i sömnen

Man brukar använda det som ett uttryck: "Han fokuserar så mycket på sitt jobb så att han skriver excel-ark i sömnen". Men i McGregors fall så är det här faktiskt sanning. 

I sin dokumentär "Notorious" så berättar irländaren att han nämligen vaknar om nätterna, redo att slåss. Fightern hade tidigare en vägg som han gick upp och sparkade och slog på när han vaknade mitt i i natten och kände suget att få in en träningssession, skriver sajten The Richest.

Sex före fighter

I en intervju med Conan O'Brien så berättade McGregor att han inte var så mycket för skrockfullhet och när frågan kom hur han såg på det *host* TOTALFÖRBJUDNA *host* att ha sex innan match så svarade han så här:

– Det är verkligen ett skrock som jag inte tar del av. Jag har definitivt så mycket sex som jag möjligen kan innan en match, sa McGregor då.

McGregor är känd för att vara riktigt bra när det kommer till trashtalk. Minns ni hans kaxiga budskap till Mayweather som ingen först såg? Annars så kan ni läsa om budskapet här!


Är du ett fan av McGregor?