Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu är det klart – första damlaget ansluter till Fragleague

- 04/10/2018, 21:37

Under torsdagen stod det klart. Nu har det första damlaget anslutit till Fragleague som arrangeras av Fragbite!

Fragleague har äntligen satt igång och ligan är redan inne i sin tredje omgång. Men trots att bara två omgångar är spelade så bjuder ligan redan på spännande nyheter med buller och bång. Det är nämligen så att det under torsdagen stod klart att ligan fick in sitt första damlag till CS:GO-ligan, skriver Fragbite på sin hemsida.

Anledningen varför laget hoppar in så sent är för att ett lag som tidigare deltagit i de första två omgångarna har valt att lämna ligan efter att de lämnat walkover i de första matcherna.

Matilde

Tre av Benekts spelare Matilde "Mattye" Wiik, Hege "Hedje" Botnen och Lizette "L.K.S" Scheich. Bildkälla: Fragbite

Inte vilket lag som helst

Nej visst är det så. Ligans nya tillskott stavas Benekt, tidigare kända som LGB Esports. Laget var sedan tidigare intresserade av att spela i högstaligan, men tyvärr så fanns det dock ingen plats tillgänglig vid det tillfället. Men i och med att det nu fanns en plats öppen så blev Benekt de självklara ersättarna, skriver Fragbite.

Lagkaptenen Hege "Hedje" Botnen är väldigt nöjd över att fått chansen att delta i ligan och ser fram emot de kommande omgångarna.

– Vi är väldigt tacksamma för att Fragbite ger oss den här otroliga chansen. Fragleague är en av det här årets mest spännande projekt och vi vet att det här kommer att vara en plats där vi kommer att kunna samla på oss en hel del erfarenhet som kommer att lyfta oss, både som individer och som ett lag, säger Benekts lagkapten Hege "Hedje" Botnen, i en kommentar till Fragbite.

Det här är Benekt

Benekt är ett av världens bästa damlag och har deltagit i en rad olika turneringar. De är ett internationellt damlag och laget består av spelare från tre olika länder. 

I laget återfinns de två svenska spelarna Lizette "L.K.S" Scheich och Vanessa "Nessa" Ahlström. De ackompanjeras av norskorna Hege "Hedje" Botnen och Matilde "Mattye" Wiik. Sen utgör även spanjorskan Irene "iRene" Sanchez en viktig roll för laget.

Intressant är att Hedje, Mattye och L.K.S har spelat med varandra i flera år. Medan Nessa tidigare spelade i Squared Prospect som kom på en andraplats i världens mest prestigefyllda damturnering. Sen känner många till iRene som lite av en gammal veteran inom scenen.

Det blir högst spännande att följa lagets framfart i Fragleague.

Vill du veta mer om vad Fragleague är? Då kan du läsa mer om ligan här.

Följer du Fragleague?