Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tidernas fight mellan McGregor och Nurmagomedov – slutade i kaos

Sport | 07/10/2018 09:07

Tidernas match i UFC 229 mellan Khabib​ Nurmagomedov och ​Connor McGregor slutade inte helt smärtfritt. Rivaliteten mellan dem har byggts upp under flera år och båda har uttalat sig inför matchen att de faktiskt inte kommer respektera varandra.

Okej, så matchernas match i UFC 229 gick av stapeln natten mot söndag i Las Vegas. Mötet mellan Khabib Nurmagomedov och Connor McGregor hade byggt en hög förväntan hos många. 

Rivaliteten mellan dem har även den byggts upp, men under flera år. Båda två har dessutom uttalat sig inför matchen att de faktiskt inte kommer respektera varandra, alls. 

Fjärde ronden

Som många tippat så vann Khabib Nurmagomedov matchen med Connor McGregor. Han malde ner McGregor totalt och behåller nu sitt lättviktsbälte. McGregor var helt enkelt tvungen att ge upp matchen i fjärde ronden, rapporterar Expressen. Men det slutar inte där, det slutade nämligen i kaos.

Nurmagomedov nöjde sig tyvärr inte med att slåss mot sin motståndare McGregor. Efter vinsten så klättrade han över oktagonen, som matchringen kallas, och började slåss med en annan person ute i publikhavet. Men det var inte vilken person som helst, utan en medlem i McGregors team.

Den som också fick smaka på Nurmagomedovs slag var Dillion Danis, som tränar ihop med McGregor.

Attackerad

Men där tog det inte heller slut. Connor McGregor blev nämligen attackerad inne i ringen av två män. Men då hade redan vakterna fullt upp att avbryta fighten mellan Nurmagomedov och Danis.

– Det här är hemskt. Det här är det värsta jag har sett, säger Viaplays kommentator, rapporterar Expressen.

Kommentatorn fortsätter:

– Att attackera någon i publiken på det sättet, och attackera någon i oktagonen, det är så dumt och så onödigt. Efter en så spektakulär seger.

Dela ut bältet

Det blev ingen trevlig ceremoni för att dela ut bältet, eller ja, det blev faktiskt ingen alls. 

Säkerhetspersonalen lyckades tillslut ordna upp situationen. Men Nurmagomedov och McGregor lämnade innan bältet ens hann delas ut.

Men inte var det kanske helt otippat att McGregor fick smaka på lite slag. Visst att han vann lättviktsbältet 2016, men han blev också av med det på grund av sin inaktivitet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om allt du behöver veta om matchen som du kan läsa mer om här.

Tittade du på matchen?