Labinot Harbuzi
Labinot Harbuzi blev 32 år gammal. - Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Före detta Malmöspelaren Labinot Harbuzi är död – 32 år gammal

Före detta Malmö FF- och U21-landslagsspelaren Labinot Harbuzi är död. Han blev 32 år gammal.


Före detta fotbollsproffset Labinot Harbuzi har dött. Fotbollsspelaren blev 32 år gammal, vilket Periskopi var först med att rapportera om.

Det var vid 10 till 10.30 på morgonen den 11 oktober 2018 som Harbuzi segnade ihop. Han ska då ha fått hjärt- och lungräddning men hans liv gick inte att rädda.

Labinot Harbuzi växte upp i Rosengård och gick i samma fotspår som Zlatan Ibrahimovic när han gick till Malmö FF 2006. Men hans karriär har inte varit spikrak uppåt utan har istället befunnit sig i fotbollslag i de lägre divisionerna de senaste åren. 

Senast representerade han Melaka United i Malaysia. 

Harbuzi har förutom Melaka United representerat följande lag, Feyenoord, Excelsior, Malmö FF, Genclerbirligi, Manisaspor, Syrianska FC och Prespa Birlik.

Labinot Harbuzi var med och spelade i det U21-landslag som tog sig till semifinal i U21-EM 2009. Nyheter24 har tidigare skrivit en artikel om vad som hände med de spelarna efter. Du hittar artikeln här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett honom spela?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.