Blid från Fallout 76
Fallout 76 är ett nytt tv- och datorspel som kommer i november. - Foto: Fallout

Här är allt du behöver veta om Fallout 76

Den 14 november är det dags för Fallout 76 att komma ut i butik. Spelet är efterlängtat bland Fallout-spelare som väntat sedan 2015 på ett nytt spel. Här är allt du behöver veta om Fallout 76.


Hösten är här och vi börjar sakta men säkert närma oss vintern. Så vad passar inte bättre än att spela ett bra tv-spel när temperaturerna sjunker utomhus? 

Självklart så vill vi spela ett nytt och fräscht spel i vinter istället för att damma av de från förra året. Så vad passar bättre än att spela det nya Fallout 76 som finns i butik den 14 november? Här är allt du behöver veta om det nya och efterlängtade Fallout-spelet. 

Handling

Fallout 76 utspelar sig i West Virginia 25 år efter en atombombsattack. Att det bara gått 25 år sedan bomberna föll gör spelet till det första att figurera inom ett så kort tidspann från attackerna. För att förstå tidsskillnaderna kan man se till tidigare fallout-spel som utspelar sig 200 (Fallout 3) respektive 210 år (Fallout 4) sedan bomberna föll.

I Fallout 76 lämnar ens karaktär en underjordsbunker och tar sig ut i en skräckfylld värld av monster och öde städer. I spelet behöver du slå dig fram för att överleva men även upprätthålla ett läger för din spelare. Du gör allting själv eller tillsammans med tre vänner.

Online

Fallout 76 skiljer sig en del från tidigare spel i serien. Skillnaden? Fallout 76 kommer enbart att släppas som ett onlinespel, vilket tillåter dig att spela med upp till tre vänner.

Det gäller att överleva jordens undergång ensam eller med upp till tre vänner. Bildkälla: Bethesda

Hur svårt kommer det vara att överleva?

Fallout-spelen har aldrig varit en lätt match att övervinna med mängder av faror som kan ta livet av ens karaktär. Men enligt rykten kommer det nya spelet att vara aningen enklare sett till vad du behöver tänka på till skillnad från Fallout 4. 

Men även om det blir enklare att överleva så kommer ens karaktär fortfarande behöva äta och dricka. Du kommer även behöva se till så att dina vapen inte går i sönder samt se upp för radioaktiviteten som ligger som ett täcke på marken.

Har man dött ett par gånger i spelet är det viktigt att inte glömma bort att halva grejen med fallout-spelen är att det ska vara svårt att överleva. 

När släpps det och vart får jag tag på det?

Om du är sugen på att köpa spelet så kan du göra det i dina närmsta spelaffär från och med den 14 november. Och spelet som enbart kommer vara online ska enligt Bethesda att fortsätta uppdateras och underhållas under flera år framöver. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om spelet Red Dead Redemption 2, Rockstars nya och påkostade spel som är något utöver det extra. Vill du veta mer om det spelet så hittar du artikeln här

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du spelat tidigare Fallout-spel?
Tack för din röst!