Idag släpps Red Dead Redemption 2 – här är allt du behöver veta

Imorgon är det äntligen dags för Red Dead Redemption 2 att komma ut i butik. Här är allt du behöver veta om det efterlängtade spelet.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

För 12 år sedan lanserade Rockstar Games spelet Red Dead Redemption. Nu är det äntligen dags för uppföljaren att släppas när man den 26 oktober lanserar Red Dead Redemption 2. Här är allt du behöver veta om det efterlängtade spelet.

Vilka konsoler kommer spelet till?

Rockstar Games har bekräftat att spelet kommer till Playstation 4, Xbox One. Betyder detta att du som hellre spelar deras andra spel på dator kommer att bli utan Red Dead Redemption 2? Mycket talar för det, även om det florerat rykten om att spelet kan komma till PC senare. 

Hur ryktena om en PC-version kunde spridas? En medarbetare på Rockstar Games råkade skriva ut att spelet skulle släppas på PC under sin LinkedIn-profil

När utspelar sig Red Dead Redemption 2?

Enligt Rockstar Games ska Red Dead Redemption 2 utspela sig 12 år innan det första spelet. Det innebär att det utspelar sig i USA runt året 1899.  Spelet cirkulera kring ett laglöst-gäng av banditer, som kallas Dutchs gang. Gänget gör allt från att råna till att mörda och du har kontroll över huvudpersonen Arthur Morgan. 

En rätt så rolig aspekt i det hela är att man i det första spelet tar död på de sista personerna från gänget. Men detta är alltså 12 år innan denna händelsen.

Vilka är med i Dutchs gäng?

Förutom huvudkaraktären Arthur Morgan, som du spelar som, finns ytterligare en hel del karaktärer som täcker din rygg. Så vilka är de då? Dutch Van der Linde, Bill Williamson, Javier Esquela, Sadie Adler, Charles Smith, Micah Bell, Hosea Matthews samt John Marston.

Så om du minns det första spelet så vet du att du verkligen har en riktig resa framför dig!

Spellägen

Så vilka spellägen kommer att finnas i Red Dead Redemption 2? Som vanligt så kommer du kunna utforska hela den uppbyggda världen som single-player med karaktären Arthur Morgan. Utöver att bara utforska världen kommer du även att ha mängder av uppdrag och olika aktiviteter att utföra. 

Men självklart så kommer du inte enbart behöva spela single-player. Utan likt många tidigare spel från Rockstar så finns det även ett multiplayer-läge där du kan spela tillsammans eller mot dina vänner.  

Nya funktioner

I och med att spelet är helt nytt men fortfarande är en del av en serier så tillkommer det självklart en hel del nya funktioner, så vilka är det?

Enligt Gamespot handlar det om 10 nya funktioner som är väsentliga att lägga på minnet och notera när du väl spelar.

  1. Nu kan du spela hela spelet som first-person. Det betyder att du inte längre behöver se ryggen på din spelare om du inte vill. Du kan alltså stänga av HUD.
  2. En ny typ av bio-kamera syns när du gör uppdrag vilket ger dig möjligheten att verkligen njuta av skönheten i spelvärlden.
  3. Du kan ta upp och inspektera nästan alla föremål.
  4. Vapnen som du har på dig kommer alltid att vara synliga.
  5. Det finns en "killcam" som förändras beroende på din rakning i spelet.
  6. Du kan förstöra dina fiendes vapen.
  7. Skjutläget "Dead Eye" har nu fem nivåer.
  8. Dina vapnen kan gå i sönder och haka upp sig.
  9. Du måste hålla din karaktär ren för annars kommer han vara skitig och äckla människor runt omkring sig.
  10. Du kan gå upp och ner i vikt.
Dead Eye-läget. Bildkälla: Rockstar Games

Nyheter24 har tidigare skrivit om Rockstar Games som på grund av GTA V fick en stämningsansökan skickad till sig. Varför? För en kvinna ansåg att de hade stulit hennes berättelse. Läs hela storyn här

Kommer du köpa spelet?
Tack för din röst!