Tisdag 7 Dec
Stockholm

Här är de hetaste kandidaterna till Bragdguldet 2018

Pernilla Lindberg, Armand Duplantis, Charlotte Kalla.
Idag utses äntligen vinnaren av Bragdguldet! Vem tror du vinner?. Foto: Jessica Gow TT/TT, Ahn Young-joon AP/TT, Sören Andersson TT/TT

Kommer Hanna Öberg eller kanske Armand Duplantis plocka hem det åtråvärda Bragdguldet 2018? Det får tiden utvisa men de två är däremot topptippade kandidater att göra det. Vi på Nyheter24 listar alla de hetaste kandidaterna att ta hem Bragdguldet!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Klockan 13:00 under tisdagen så är det äntligen dags att utse den idrottare eller det idrottslaget/gruppen som har stått för den enskilt största idrottsbragden under det gångna året. 

Vi pratar såklart om det åtråvärda Bragdguldet, eller Svenska Dagbladets guldmedalj som det egentligen heter, som samma tidning har gett ut årligen sedan 1925.

Till samlingen tidigare vinnare så hittar vi flera välkända namn så som Therese Alshammar, Per Elofsson, Stefan Edberg, Henrik Stenson och Annika Sörenstam. Men det finns även tidigare vinnare som även i år har chansen att vinna så som Charlotte Kalla.

De hetaste kandidaterna 2018:

Men vi blickar tillbaka lite på det gångna årets idrottsgärningar och då finner vi en hel prestationer som definitivt skulle kunna ro hem ett bragdguld. Dessa kandidater är de vi på Nyheter24 anser har bäst chans att ro hem priset.

Armand Duplantis

Armand Duplantis är en het kandidat till att vinna Bragdguldet. Bildkälla: Jessica Gow TT/TT

Han är den stavhoppande svensk-amerikanen som charmade oss alla och med ett megahopp sprängde det tidigare svenska rekordet till bitar under EM-2018. Med det hoppet på hela 6,05 meter så säkrade han ett svenskt EM-guld i stavhopp.

Hanna Öberg

Kan Hanna Öberg med sina två OS-medaljer plocka hem Bragdguldet? Bildkälla: Jonas Ekströmer TT/TT

Hanna Öberg är den svenska skidskytten som satt Sverige på kartan igen i den populära grenen. Med en bedrift som få tidigare lyckats med så är hon en het kandidat att vinna det beryktade priset. Vad gjorde Hanna? Jo – hon överraskade nationen och plockade, som OS-debutant, hem ett guld under OS i Pyeongchang 2018 samt ett OS-silver i stafett.

Wow.

Pernilla Lindberg

Pernilla Lindberg lyckades med något som få andra lyckas med, nämligen att vinna en major. BIldkälla: Ahn Young-joon AP/TT

En annan het kandidat till priset är Pernilla Lindberg som med ett fantastiskt spel i april lyckades vinna en major i ANA Inspiration i Kalifornien, tävlingsårets första major. En riktig bragd då det endast spelas fem stycken majorturneringar om året.

Herrstafettlaget i skidskytte

Herrlandslaget i skidskytte stod för en rejäl bragd under vinter-OS. Bildkälla: Pontus Lundahl TT/TT

Sverige skördade verkligen stora framgångar under OS i Pyeongchang när det kommer till skidskytte. En bedrift som minst sagt sticker ut är herrstafettlagets overkliga bragd i Sydkorea.

Peppe Femling, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström lyckades pricka rätt medan de andra bommade, något som belönade herrstafettlaget med ett OS-guld. 

Herrlandslaget i fotboll

Herrlandslaget i fotboll gick långt i fotbolls-VM, riktigt långt. Men räcker det till ett bragdguld? BIldkälla: Pontus Lundahl TT/TT

Ett gäng som vi definitivt inte ska nämna att glömma är såklart herrlandslaget i fotboll, som med Janne Andersson vid rodret, lyckades ta sig hela vägen till en kvartsfinal i fotbolls-VM 2018. 

Vi fick bland annat se Victor Nilsson Lindelöf storspela på backen, Emil Forsberg springa som en tok på kanten och Robin Olsen göra några helt overkliga räddningar under den minnesvärda turneringen.

Hela Sverige slöt samman och blev förtrollade av ett landslag som förhoppningsvis kan skörda fler framgångar i framtiden.

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla stod för några kopiösa bedrifter under OS i Pyeongchang. Blir det hon som vinner bragdguldet? BIldkälla: Sören Andersson TT/TT

Sist men inte minst är såklart allas våran Charlotte Kalla, som än en gång nådde höjder som är svåra att greppa för oss dödliga. Under OS i Pyeongchang lyckades Kalla med bragden att vinna hela fyra medaljer, ett guld och tre silver. 

Tack Charlotte för spänningen och glädjen under vintern!

Kommentera
Kopiera länk
Dela