Måndag 23 Maj
Stockholm

Han bör ersätta Kristoffer Olsson i AIK

Kristoffer Olsson
Det här är spelarna som AIK bör hålla ett öga på. Foto: Erik Simander/TT

KRÖNIKA: Kristoffer Olsson lämnar AIK för Krasnodar. Men vem ska ersätta landslagsmannen? Nyheter24:s krönikör Hugo Månsson listar tre heta alternativ.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Kristoffer Olsson var ett hett byte på transfermarknaden efter sin strålande säsong i svenska mästarna AIK och han ryktades till stora europeiska klubbar. Expressen var först med att rapportera om transfern som enligt uppgifter kostar den ryska klubben 50 miljoner kronor. Under måndagsmorgonen bekräftades övergången från AIK till Krasnodar, som enligt AIK:s hemsida placeras i kategori V: 20 - 40 miljoner kronor netto till Stockholmsklubben.

Att AIK tappar en av Allsvenskans absolut bästa spelare är naturligtvis tufft - men klubben har med all säkerhet garderat sig för att tappa Kristoffer Olsson. 

Nedanför listar jag tre spelare som AIK bör titta lite extra på. 

Sead Haksabanovic, 19 år (West Ham, England) 
- Jättetalangen gjorde stort avtryck när Halmstad gick upp till Allsvenskan 2016. Haksabanovic hör helst hemma i en offensiv ytterposition där han kan använda sin teknik och en-mot-en förmåga för att ta sig förbi sin motståndare. Ett frågetecken är just positionsskiftet från ytter till innermittfältare.

Erdal Rakip, 22 år (Benfica, Portugal)
- Var en ytterst bidragande faktor till att Malmö FF 2017 vann SM-guld. Erdal Rakip är en beprövad mittfältare i svensk miljö och han hade dessutom en liknande roll i MFF som Kristoffer Olsson hade i AIK. Tveksamt om Erdal Rakip redan vill återvända till Allsvenskan och om han då väljer AIK före Malmö FF. 

Aboubakar Keita, 21 år (FC Köpenhamn, Danmark) 
- En teknisk och kreativ innermittfältare med en enorm fysisk kapacitet. Aboubakar Keita gjorde en stark säsong i Halmstad 2017 på lån. Efter en lång säsong på bänken i Köpenhamn bör prislappen vara rimlig på Keita. AIK borde definitivt satsa på mittfältsdynamon som är i rätt ålder och besitter en enorm potential.

Under vinterfönstret ryktas många spelare till svenska mästarna och vi kan bara med spänning se på medan sportcheferna arbetar febrilt. Även om Allsvenskan blir ett stjärnnamn fattigare hoppas vi på en stor profilvärvning som kan låta serien förbli attraktiv.

AIK
Kan någon ersätta Kristoffer Olsson i AIK?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela