Trelleborgsstjärnan Felix Hörberg jagas av AIK

- 09/01/2019, 13:44 -

Trelleborgs FF:s kvicka högerytter Felix Hörberg har varit en av få ljusglimtar i allsvenska tabelljumbon. I Studio Allsvenskan avslöjar 19-åringen att han jagas av svenska mästarna AIK. – Ja, det stämmer, säger Felix Hörberg i Studio Allsvenskan.

Trelleborgs FF slutade sist i Allsvenskan den gångna säsongen – men Felix Hörberg stack ut i positiv bemärkelse med fyra mål och två assist på 30 matcher. 

Den 19-åriga högeryttern har ett förflutet i Malmö FF och kom till Trelleborgs FF 2016 men fick chansen först senaste säsongen – och tog den. Genombrottet har gett eko i Sverige och nu vill bland annat AIK köpa loss Hörberg. Det finns även intresse från Belgien och Ryssland för huvudpersonen som inte är rädd för nästa steg.

– Jag är redo att anta utmaningar. Men samtidigt är det enda man vill att utvecklas och inte sitta på bänken, säger Hörberg om sin framtid.

I Studio Allsvenskan bekräftar 19-åringen att AIK är intresserade av honom och på frågan om vad han tycker om klubben svarar han:

– Det är en fantastisk och stor klubb. De är regerande mästare och har bra fans. 

På frågan om han vet vad Trelleborgs FF vill ha för sin jättetalang svarar Hörberg förvånat:

– Det var sjukt när jag fick höra prislappen.

Om klubbarna kan enas om en övergångssumma skulle Felix Hörberg bli AIK:s första nyförvärv för säsongen. I måndags blev det klart att Kristoffer Olsson lämnar AIK för ryska Krasnodar för uppskattningsvis 50 miljoner kronor, skriver Expressen

Hörberg har kontrakt med Trelleborg över säsongen 2020.

Är du intresserad av vad AIK:s sportchef Björn Wesström tycker om det här, klicka här.

Lyssna på hela podcast-avsnittet med Felix Hörberg här!

Skulle Felix Hörberg platsa i AIK?