Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonas Jerebko – svensken som hittat USA:s största räkmacka

- 22/01/2019, 17:13 -

Jonas Jerebko, den ende svensken i NBA, har lyckats hitta USA:s största räkmacka. I sin krönika förklarar Nyheter24:s Matteus Roos varför.

Golden State Warriors har fått ihop ett helt fantastiskt och historiskt lag, med spelare som anses vara de bästa i världen. 

Med namn som Stephen Curry och Kevin Durant kan man lätt tro att Jerebko har svårt att få chansen att visa vad han verkligen går för, men då tror man fel. Jerebko har fått mycket förtroende och beröm från sina lagkamrater, huvudtränaren och den före detta basketspelaren Steve Kerr 

Jonas Jerebko har gjort en imponerande start på säsongen och har just nu högre snitt i poäng, assist, och returer, än vad hans karriärsnitt visar.  

Kan bli förste svensk med en NBA-titel

Förutom att vara den första svenska spelaren i NBA så har Jerebko, i och med sin flytt till superlaget och de regerande mästarna Golden State Warriors, chansen att bli den första svensken att att vinna en NBA-Championship-titel. Den mest meriterande titeln inom basket. 

Visst, Jerebko har gjort en schysst säsong, och trots all den beröm han har fått från medspelare och fans, hur svårt kan det vara? Hans lagkamrater är bland de bästa i världen, och han har fem av dem. 

Två av hans lagkamrater – Stephen Curry och Kevin Durant - är belönade med Most Valuable Player (MVP) som tilldelas den bästa individuella spelaren för det år som priset delades ut. 

Har hittat en guldbiljett

Inte nog med det, det finns tre spelare till – Klay ThompsonDraymond Green, och nyförvärvet DeMarcus Cousins - som alla har varit med i det årliga All Star-event där de bästa spelarna i ligan bjuds in.  

Med andra ord har den svenske basketspelaren hittat guldbiljetten till en NBA-titel, medan spelare som är oändligt vassare i alla aspekter (exempelvis Anthony Davis i New Orleans Pelicans eller Russel Westbrook i Oklahoma City Thunderfortfarande söker efter en liknande räkmacka.

Brukar du titta på basket?