Lördag 20 Aug
Stockholm

Janne Mian: "Thelin ville ändra för mycket för snabbt"

Janne Mian och Jimmy Thelin
Janne Mian tycker att Elfsborgstränare Jimmy Thelin ville ändra för mycket för snabbt. Foto: TT

Hammarbys nya resurstränare Janne Mian berättar i senaste avsnittet av Studio Allsvenskan varför han tror att Elfsborg med tränare Thelin vid rodret underpresterade förra säsongen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under fredagen gästade Hammarbys nya resurstränare Janne Mian podcasten Studio Allsvenskan. I avsnittet berättar den förre Elfsborgstränaren varför han tror att Jimmy Thelin inte fick det att funka under förra säsongen. Thelin tog över rodret i Boråslaget inför säsongen 2018, laget slutade på en 12:e plats i tabellen. 

– Man ville förändra för mycket för snabbt. Samtidigt som man inte förstod konsekvenserna av det. Dessutom hoppade sponsorer av och publiken svek, berättar Mian. 

"Då var då, nu är nu"

Janne Mian har haft flera roller i Boråslaget, allt från fystränare till huvudtränare och ungdomstränare. I podcasten fortsätter han sitt resonemang om varför han tror att Elfsborg inte lyckades under förra säsongen. 

– Att komma in på Borås Arena där det finns några SM-guld, Cup-guld, europaspel, man har inte varit sämre än sexa på 11 år. Det känns som man ville göra allting nytt, och då klädde av spelarna allt det där. Jag vet att man använt orden “då var då nu är nu”, förklarar Janne. 

Tycker du Thelin fått onödigt mycket skit och hur skulle du beskriva det senaste året? 

– Jag vet faktiskt inte om han fått så mycket skit, i Borås har det varit ganska tyst. Det har varit lite snack om fysiken och sådär, då känner jag att han uttryckte sig klantigt när han sa att "fysiken vinner inga matcher", förklarar Janne i podden. 

Lyssna på hela avsnittet med Janne Mian här!

Kommer Elfsborg topp 6 i år?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.