Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bojan Djordjic: "Jag vill bli sportchef i AIK"

- 13/02/2019, 09:01

Bojan Djordjic avslöjar i senaste avsnittet av Studio Allsvenskan att han har planer och tankar på om att i framtiden ta över efter Björn Wesström och bli sportchef i AIK.

Under onsdagen gästade den förre AIK-spelaren och fotbollsexperten Bojan Djordjic podcasten Studio Allsvenskan. I avsnittet avslöjar han sina egna tankar och funderingar på framtiden inom fotbollen. På frågan om han själv ser sig som tränare i AIK blev svaret: 

– Jag vill inte bli tränare. Om jag ska kliva tillbaka i någon roll vill jag vara sportchef, säger Bojan i podden och fortsätter: 

–  Det är ingen dröm, folk kan skratta åt det. Vissa AIK-supportrar kanske tänker: “Ah men Bojan, vadå sportchef? Men underskatta inte mig, min erfarenhet, min kunskap, min hantering av yngre spelare, och veta vad som krävs av en klubb att kontinuerligt vara upp i toppen och vinna oftare än vart tionde år, och då pratar vi om AIK.

Bojan Djordjic tillhörde klubben mellan 2008 och 2010, under sin tid i klubben var han med och vann SM-guld och cup-guld 2009. Förra säsongen tog AIK sitt andra guld på 2000-talet med Rikard Norling som tränare och Björn Wesström som sportchef. 

"Där tror jag att min kunskap skulle passa in ännu bättre"

Djordjic återvände i februari 2014 till AIK, då i en ledarroll. Han ingick i U21-truppens ledarstab samt tränade U19, samtidigt spelade han för samarbetsklubben Vasalunds IF. Men nu är det alltså ingen tränarroll Bojan letar efter utan en sportchefsroll. 

– Jag tror att jag kan ena en klubb med all den erfarenhet jag haft i diverse klubbar. Det är en svår roll, mycket svårare än vad man tror. Men Björn var inte heller så gammal när han blev sportchef, han har gjort allt möjligt för att slå sig fram. Han har två SM-guld, det är inte många sportchefer som kan säga att han gjort det, han har gjort det väldigt bra, berättar Bojan i podden och fortsätter: 

–Men jag tänker på den bakgrund och erfarenheten jag har, jag har varit både spelare och supporter i klubben. Där tror jag att min kunskap skulle passa in ännu bättre. Speciellt i hanteringen av unga talanger och en mer långsiktigt planering, förklarar Bojan till Studio Allsvenskan. 

Lyssna på hela avsnittet med Bojan här!

Tror du Bojan skulle bli en bra sportchef?