Söndag 28 Nov
Stockholm

Hammarbys chefsscout: "Vi ska bli topp tre i Skandinavien"

Hammarbyspelare och Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg
I senaste avsnittet av Studio Allsvenskan träffar vi Mikael Hjelmberg, chefsscout i Hammarby. Foto: TT/Hammarby Fotboll

Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg berättar i senaste Studio Allsvenskan om Hammarbys framtid, klubbens ekonomiska förutsättningar och allt du behöver veta om supertalangen Kossounou Odilon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under onsdagen gästade Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg podcasten Studio Allsvenskan. I avsnittet berättar han om rollen som scout, hur Hammarby ska bli topp tre i Skandinavien och nyförvärvet Kossounou Odilon. 

"Vi har förutsättningarna att bli topp tre i Skandinavien"

– Jag är helt övertygad om att Hammarby har en potential att bli en av de två, tre största klubbarna i Skandinavien. Vi är väl medvetna om att ekonomin och det sportsliga resultaten går hand i hand. Det är inget lag som kan tävla mot Malmö och deras ekonomiska förutsättningar, just nu, säger Mikael Hjelmberg. 

Hammarby slutade fyra den gångna säsongen med 58 poäng, samma antal som Malmö, men med sämre målskillnad än de ljusblåa. När det gäller ekonomin är Malmö FF med ett eget kapital på drygt en halv miljard kronor, ohotad etta, följt av AIK och en mängd andra klubbar. 

– Av de klubbarna tror jag helt klart Hammarby har bäst förutsättningar att ta upp kampen med Malmö och AIK, förklarar Hjelmberg i podden och fortsätter: 

– Vi har en bra arena, publikunderlaget, nya träningsanläggningen på Årsta och samarbetet med IK Frej som kommer ta klubben till nästa nivå, säger Hjelmberg.

Hammarbysupportrarnas hyllningstifo till Kennedy på Tele2 Arena. Bildkälla: TT

Hammarby hoppfulla om nye supertalangen Odilon

Efter att Björn Paulsen lämnat Hammarby har klubben tagit in Kossounou Odilon. En spelare som redan 2016 upptäcktes under Gothia Cup. Han kommer från ASEC-akademin i Elfenbenskusten och Mikael Hjelmberg jämför spelaren med Hammarbys tidigare mittback Joseph Aidoo. 

 – Joseph Aidoo var ett råämne. Odilon har samma glöd i blicken som honom, berättar Mikael Hjelmberg och fortsätter:

 – Odilon kan använda båda fötterna, har ett lika bra tillslag med höger och vänster fot, jag tror aldrig jag sett någon i hans ålder med så bra tillslag. Han har ett bra huvudspel, snabbheten och ett lugn med bollen. Han har kapacitet att spela både back och mittfältare. Jag är övertygad om att Kossounou Odilon blir Hammarbys största försäljning någonsin.

Hammarbys nyförvärv Kossounou Odilon, 18. Bildkälla: Hammarby Fotboll

Pressat läge inför avslutningen av Svenska cupen

Efter 3-0 mot Varberg i första omgången av Svenska cupen fick laget senast nöja sig med 1-1 borta mot Eskilsminne. Hammarby ligger just nu tvåa inför den sista omgången. På frågan hur det går för Hammarby 2019 svarar han såhär:

– Jag är helt övertygad om att vi kommer vara med i toppen, vi vill vara med och slåss om Europaplatserna, det är målsättningen. Vi har så pass bra spelartrupp att vi ska ligga i toppen, avslutar Hjelmberg.

På måndag spelar Hammarby den sista och avgörande matchen i Svenska cupens gruppspel mot Dalkurd. Allsvenskan inleds borta mot Elfsborg 1 april.

Lyssnar på hela avsnittet med Hjelmberg här!

Tror du Hammarby slutar topp tre i Allsvenskan 2019?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela