Söndag 28 Nov
Stockholm

Kim Bergstrand: "Vi ska försvara titeln"

Kim Bergstrand och spelare i DIF som firar segern.
Djurgårdens tränare, Kim Bergstrand, vill leda Stockholmsklubben till nytt cupguld. Foto: TT / Andreas Andersson

Studio Allsvenskan träffar Djurgårdens tränare Kim Bergstrand. Han berättar om läget i truppen och lagets målsättning i Svenska cupen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I helgen ska Svenska Cupens gruppspel avgöras. Djurgården möter Elfsborg på Tele2 Arena i en avgörande match. Stockholmarna har full pott efter två spelade matcher och kan vid ett oavgjort resultat säkra gruppsegern. För Elfsborgs del, som i senaste matchen spelade 1-1 mot IK Frej, krävs vinst för avancemang till kvartsfinal. 

Oavgjort räcker för avancemang

Studio Allsvenskan besökte under onsdagen Djurgårdens träning på Stadshagen för en lägesrapport. Så här säger tränare Kim Bergstrand inför matchen mot Elfsborg, om läget i truppen och målsättningen i Svenska cupen:

– Om vi presterar på den nivån som vi gjort i det två senaste matcherna så har vi väldigt goda chanser att vinna mot Elfsborg. Vi vet att det räcker med oavgjort för att säkra en kvartsfinal plats, men vi siktar alltid på att vinna! 

Skadeläget ser bättre ut för Djurgården

I den senaste matchen mot Hässleholm återfanns sju spelare på skadelistan. Nu är Jonathan Augustinsson, Buya Turray, Fredrik Ulvestad, Aslak Fonn Witry, Astrit Ajdarević tillbaka i full träning. Erik Berg och Niklas Bärkroth saknas fortfarande.

– Ulvestad har tränat för fullt sedan i tisdags men kommer inte spela mot Elfsborg. Han har precis kommit tillbaka i träning efter skada och behöver matchas in försiktigt för att inte riskera något, berättar Kim Bergstrand och fortsätter:

– Jonathan Augustinsson som även han tränat sen i tisdags ser ut att ta plats i truppen mot Elfsborg. Astrit är det lite frågetecken kring, dels vill vi inte belasta honom för hårt för tidigt och sen ska han bli pappa vilken dag som helst, förklarar Djurgårdstränaren. 

Djurgården inför Sirius hemma i november 2018. Några av spelarna har nu lämnat och nya har kommit in. Bildkälla: TT

"Vill försvara cupguldet"

Utan att släppa in ett enda mål, slå ut AIK och besegra Malmö i finalen, stod laget som segrare i Svenska cupen 2018. Därmed bärgade Djurgården sin första titel på 13 år. En bedrift tränaren vill upprepa även denna säsong.

– Om Svenska cupen spelats i slutet av säsongen hade man kunnat chansa mer med vissa spelare. I det här skedet av säsongen vill man inte göra det, det känns riskfyllt och onödigt. Målsättningen är ändå solklar, vi har ju en titel att försvara och det ska vi göra till hundra procent.

Vart står ni just nu? 

– Svårt att säga. Sedan jag och ”Tolle” (Thomas Lagerlöf) tog över som tränare har vi märkt av en utveckling som sakta men säkert går framåt. Nu har vi inte ställts på några större prov försvarsmässigt i någon av de inledande cupmatcherna men jag hoppas att vi sätts på prov och får träna lite försvarsspel på söndag, avslutar Kim Bergstrand. 

Läs också hur IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson tänker inför säsongen här.

Försvarar Djurgården titeln i Svenska cupen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela