Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Conor McGregor avslutar karriären – lägger handskarna hyllan

- 26/03/2019, 10:47

Conor McGregor, en av Ultimate Fighting Championship (UFC) och hela MMA-världens största ikoner, väljer att avsluta karriären. Vi har skrivit allt om det här.

En av tidernas största och mest framgångsrika MMA-ikoner, Conor McGregor, 30, har valt att avsluta sin karriär. Det kunde den profilerade irländaren avslöja på sin Twitter tidigt under tisdagsmorgonen.

"Hallå allihopa, jag har ett kort meddelande. Jag har idag beslutat att dra mig tillbaka från sporten som är känd som 'Mixed Martial Art'. Jag önskar all lycka till mina gamla kollegor i deras kommande tävlingar", skriver McGregor i sin tweet.

Conor McGregor
McGregor efter fajten mot Nurmagomedov Bildkälla: John Locher AP/TT

Sista fajten slutade i kaos – resulterade i avstängning

Och sista matchen för McGregor i sin karriär blir helt enkelt titelmatchen han gick mot Khabib Nurmagomedov. En match som slutade med en förslut för McGregor och skandalscener efter att matchen var avgjord.

Efter vinsten så klättrade nämligen Nurmagomedov över oktagonen, som matchringen kallas, och började slåss med en annan person ute i publikhavet. Men det var inte vilken person som helst, utan en medlem i McGregors team. Här kan du läsa mer om matchen och skandalscenerna!

– Det här är hemskt. Det här är det värsta jag har sett, sade Viaplays kommentator då.

Conor McGregor tweet
McGregors uttalande. Bildkälla: Twitter /@TheNotoriousMMA

Avslutar med humöret på topp

Trots att fightingkarriären må ha slutat i moll, så verkar Conor verkligen se fram emot sin "pension" med stor glädje. I sin tweet bjuder nämligen irländaren på ett rätt så käckt löfte!

"Jag kommer nu att ansluta till mina forna kollegor som redan är pensionerade. Jag bjuder på rediga pina coladas grabbar!", skriver McGregor i sin tweet.

McGregors statistik:

21 vinster,  4 förluster, 0 oavgjorda fajter.

Källa: UFC

Kommer du att sakna McGregor?