Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marcus Birro : Givetvis ska tifo-flaggor vara tillåtna

- 18/04/2019, 12:19 -

"Tifo-verksamhet är en konstform och borde betraktas som en sådan", skriver Marcus Birro om polisens beslut om OH-flaggorna i Sundsvall.

Jag står givetvis bakom Sundsvalls supportrar och supportergruppen Patronerna i deras ilska över polisens beslut att förbjuda Tifo och OH-flaggor.

Att utan att ens prata med fansen besluta en sådan här sak är att idiotförklara människor och punktera svensk fotbolls viktigaste hjärta.

Exakt alla jag pratat med inom svensk fotboll (och det är rätt många nu) vittnar om supportrarnas oerhörda betydelse.

Att svenska fotbollsfans i etablerad media inte får den uppskattning de är värda är en stor skam!Att polisen i Sundsvall tänker som hjärtlösa byråkrater är en stor skam!

Det skrivs enbart och bara när det uppstår oklarheter eller tänds en bengal.

Tifo-verksamhet är en konstform och borde betraktas som en sådan.

Jag är så förbannat trött på att kultureliten ska ha patent på upplevelser. Det är aldrig någon som vacklar in i Dramatens förbannade gyllene salar och går fram till tanterna i blått hår som står och briljerar med sin goda smak över ett smalblåst glas champagne i någon paus och viskar:

"Hörru. Det där är bara rent tams. En massa vuxna människor som står och spottar varandra i ansiktet och går hårt i murkna trägolv."

Men svenska fotbollsfans får inte ett skit rättmätig uppskattning för allt det oerhörda arbete de lägger ned.Tifo är vad som bygger den här sporten i det här landet.

Svenska supportrar är i absolut världsklass.

Så när polisen (av okunnighet eller förakt?) utan att ens snacka med supportrarna helt sonika bestämmer att OH-flaggor ska förbjudas i Sundsvall så är det en idiotiskt beslut baserat på ignorans och okunskap.

Givetvis ska OH-flaggor vara tillåtna. Givetvis ska svenska fotbollsfans och deras suveräna konstform lyftas, premieras och utvecklas.

Jag står med Sundsvalls fans i den här frågan.

Marcus Birro