Tre allsvenska fotbollsspelare
Astrit Ajdarevic, Sead Haksabanovic och Pawel Cibicki, tre av allsvenskans hetaste nyförvärv inför säsongen 2019. - Foto: TT

Så här har det gått för prestigevärvningarna i Allsvenskan

Efter åtta spelade omgångar är den allsvenska säsongen i full gång. Inför säsongsstarten fick vi se några riktigt uppsnackade värvningar, men hur har de egentligen presterat hittills?


Förväntningarna har inför säsongen varit stora på flera av de prestigevärvningar som landat i Allsvenskan. Samtidigt har vissa spelare haft svårt att komma upp i nivå, något som gjort att det höjts en del kritiska röster.

I senaste avsnittet av Studio Allsvenskan med Marcus Birro, Philip De Giorgio och Henrik Eriksson diskuteras det bland annat varför några av allsvenskans hetaste nyförvärv inte lyckats komma upp i förväntad nivå. 

Astrit Ajdarevic får en hel del skit. Det ska ju sägas att han inte spelat på 10 månader innan han kom in till Djurgården. Väldigt många utlandsproffs måste ha ett halvår på sig innan man kan prestera, säger Henrik Eriksson i podcasten Studio Allsvenskan. 

Ett mönster som kan ses på några av de stora värvningar som kommit till Allsvenskan, menar Henrik Eriksson och fortsätter:

– Vi ser det med Muamer Tankovic, som hade en horribel första höst i Bajen och nu är hur bra som helst. Vi ser det med Alexander Kacaniklic som inte kommit igång ännu. 

Mujo Tankovic har inlett säsongen 2019 strålande. Bildkälla: TT

Även nyförvärv som Sead Haksabanovic och Chinedu Obasi har haft svårt att komma upp i förväntad nivå. 

– Man måste ha lite tålamod och se till tabellen, säger Henrik Eriksson i måndagens Studio Allsvenskan. 

Men nyförvärven Mohamed Buya Turay och Pawel Cibicki ligger med sina 5 mål respektive 4 mål i toppen av skytteligan. Vidar Örn Kjartansson är ett annat nyförvärv som förvisso endast är inlånad till början av sommaren, men har under sin korta tid i Hammarby lyckats näta tre gånger och assisterat fram till ett mål.

Efter åtta spelade omgångar ser statistiken ut som följande för några av allsvenskans mest uppsnackade nyförvärv:

Mohamed Buya Turay:
8 matcher, 5 mål, 0 assist, 1 gult.
Pawel Cibicki:
8 matcher, 4 mål, 0 assist.
Vidar Örn Kjartansson:
8 matcher, 3 mål, 1 assist, 1 gult.
Astrit Ajdarevic:
8 matcher (2 inhopp), 0 mål, 0 assist, 1 gult.
Chinedu Obasi:
7 matcher (1 inhopp), 1 mål , 0 assist, 1 gult.
Sead Haksabanovic:
7 matcher (2 inhopp), 0 mål, 1 assist.
Jo inge Berget:
7 matcher (4 inhopp), 0 mål, 1 assist.
Christoffer "Totte" Nyman:
6 matcher (1 inhopp), 1 mål, 0 assist, 1 gult.
Jack Lahne:
6 matcher (1 inhopp), 1 mål, 0 assist, 3 gula.
Erdal Rakip:
6 matcher (4 inhopp), 0 mål, 0 assist.
Alexander Kacaniklic:
5 matcher (2 inhopp), 0 mål, 0 assist, 1 gult
Ravel Morrison:
4 matcher, 0 mål, 0 assist
Lasse Vibe:
4 matcher (2 inhopp), 1 mål, 0 assist.
Kolbeinn Sigthorsson:
1 match (1 inhopp), 0 mål, 0 assist

Källa: Svenskfotboll.se 

För att lyssna på fler tankar om Allsvenskan, prenumerera och lyssna på avsnitten från podcasten Studio Allsvenskan. Länk till programmet finns här!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vem har varit bäst?
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.