Stockholm

Alexander Kacaniklic: "Förväntar mig mer av mig själv"

. Foto: TT

Efter torsdagens träning på Hammarby IP träffade Nyheter24 Alexander Kacaniklic. Hammarbymittfältaren blickar nu framåt efter en lite tyngre inledning i klubben.


Läs mer

Efter ett intensivt träningspass i hällregn på Hammarby IP ställde Alexander Kacaniklic upp på en intervju. Den 27-åriga Hammarbymittfältaren berättar för Nyheter24 att han är kritisk till sin egna prestation under våren. 

– Jag förväntar mer av mig själv men det kommer komma, det är jag helt övertygad om, förklarar Alexander Kacaniklic.

Alexander Kacaniklic lämnade franska Ligue 1 och Nantes efter en tyngre period och gick som bosman till Hammarby inför säsongen 2019. Med 47 Premier League-matcher och 19 A-landskamper i ryggen var han en av vinterns mest meriterade värvningar till Allsvenskan, men han har under våren haft svårt att hitta formen i Hammarby. 

 – Det känns bättre och bättre hela tiden. Tyvärr fick jag ett bakslag med skadan. Men det var skönt att spela senast och jag jobbar på, säger Kacaniklic.

Nuvarande AIK-spelaren Sebastian Larsson kramar om Alexander Kacaniklic under en landskamp 2013. Bildkälla: TT

Hammarby hade inledningsvis av Allsvenskan en knackig period, något som de dock lyckats vända senaste matcherna. Innan den oavgjorda matchen mot IFK Göteborg hade laget fyra raka vinster. Ett momentum som Kacaniklic hoppas kunna ta med sig in i matchen mot IFK Norrköping. 

– Vi ska ta med oss de momentum som vi har, speciellt på hemmaplan. Vi är jättestarka hemma och har bra med självförtroende, berättar mittfältaren.

Vad behöver ni göra för att vinna mot IFK Norrköping?

– Vi ska fortsätta med det vi har gjort under de senaste veckorna. Vi vinner mycket på att vi jobbar hårt tillsammans högt upp i plan för att försöka vinna boll och att stressa motståndarna. Sedan har vi ett bra lugn med bollen, avslutar Kacaniklic.

Hammarby gästas av IFK Norrköping på måndag klockan 19:00 i den näst sista omgången av Allsvenskan. 

Kommer Hammarby topp3 i Allsvenskan i år?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.