Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Thaiboxningsstjärnan om uppmärksammade Tinderprofilen: "Sjukt ledsen"

- 09/07/2019, 12:17

Landslagsuttagna thaiboxaren Mathias Jonsson har mött en hel drös av kritik efter att hans Tinder-profil fått spridning på sociala medier. Nu uttalar en ångerfull Jonsson sig om det hela.

Det var i veckan som thaiboxaren Mathias Jonssons Tinder-profil började spridas på sociala medier så som Twitter. Varför spreds den då som en löpeld? Jo – på grund av den "skämtsamma" beskrivningen som prydde profilen.

"Vad säger man till en tjej med två blåtiror? Inget, hon har redan blivit tillsagd två gånger", kunde man läsa på thaiboxarens profil. 

Jonsson har, efter att bilden publicerats, kritiserats av en hel drös människor på sociala medier men även av det svenska muaythaiförbundet.

– Man skriver eller säger inte så och skämtar inte om det heller. Det är jätteenkelt. Ur min synpunkt så är det otroligt korkat och obetänksamt och det är det som är så dumt. Det här är en yngre kille som i stundens ögonblick trycker på knappen för att vara lite smårolig. Men det var inte roligt. Det var jättetråkigt och så fruktansvärt onödigt och korkat, säger förbundsordföranden Johan Risberg, till Aftonbladet.

Mathias Jonssos omtalade Tinder-profil
Mathias Jonssons omtalade Tinder-profil. BIldkälla: @mathias.jonsson/Instagram

Beskriver profiltexten som ett skämt

Nu väljer även en ångerfull Mathias Jonsson att uttala sig om den omtalade texten, som ska ha skrivits som ett skämt på hans profil av en vän efter ett förlorat vad. 

– Jag bad om ursäkt för skämtet men personligt kan jag tycka att uthängningen som följt varit grövre än själva skämtet, speciellt när man känner mig och vet hur jag är. Jag är verkligen ingen våldsam person men hängs ut som en kvinnomisshandlare nu och det är inte kul, säger Jonsson till Aftonbladet.

Jonsson förklarar vidare att han förstår att folk kan ta illa upp och berättar han att han inte själv var närvarande när skämtet skrevs på Tinder-profilen. Han berättar även att han helst hade velat få det ogjort.

– Jag hade hellre betalat 500 kronor för att komma ur vadet än låta honom skriva det där. Jag är sjukt ledsen att det blev så stort som det blev och det tror jag alla hade varit i den här situationen, berättar Jonsson för Aftonbladet.

Det svenska muaythaiförbundet ska under tisdagen prata med Jonsson om moral och etik samt ge sin syn på situationen.