Thaiboxningsstjärnan om uppmärksammade Tinderprofilen: "Sjukt ledsen"

Landslagsuttagna thaiboxaren Mathias Jonsson har mött en hel drös av kritik efter att hans Tinder-profil fått spridning på sociala medier. Nu uttalar en ångerfull Jonsson sig om det hela.


Det var i veckan som thaiboxaren Mathias Jonssons Tinder-profil började spridas på sociala medier så som Twitter. Varför spreds den då som en löpeld? Jo – på grund av den "skämtsamma" beskrivningen som prydde profilen.

"Vad säger man till en tjej med två blåtiror? Inget, hon har redan blivit tillsagd två gånger", kunde man läsa på thaiboxarens profil. 

Jonsson har, efter att bilden publicerats, kritiserats av en hel drös människor på sociala medier men även av det svenska muaythaiförbundet.

– Man skriver eller säger inte så och skämtar inte om det heller. Det är jätteenkelt. Ur min synpunkt så är det otroligt korkat och obetänksamt och det är det som är så dumt. Det här är en yngre kille som i stundens ögonblick trycker på knappen för att vara lite smårolig. Men det var inte roligt. Det var jättetråkigt och så fruktansvärt onödigt och korkat, säger förbundsordföranden Johan Risberg, till Aftonbladet.

Mathias Jonssons omtalade Tinder-profil. BIldkälla: @mathias.jonsson/Instagram

Beskriver profiltexten som ett skämt

Nu väljer även en ångerfull Mathias Jonsson att uttala sig om den omtalade texten, som ska ha skrivits som ett skämt på hans profil av en vän efter ett förlorat vad. 

– Jag bad om ursäkt för skämtet men personligt kan jag tycka att uthängningen som följt varit grövre än själva skämtet, speciellt när man känner mig och vet hur jag är. Jag är verkligen ingen våldsam person men hängs ut som en kvinnomisshandlare nu och det är inte kul, säger Jonsson till Aftonbladet.

Jonsson förklarar vidare att han förstår att folk kan ta illa upp och berättar han att han inte själv var närvarande när skämtet skrevs på Tinder-profilen. Han berättar även att han helst hade velat få det ogjort.

– Jag hade hellre betalat 500 kronor för att komma ur vadet än låta honom skriva det där. Jag är sjukt ledsen att det blev så stort som det blev och det tror jag alla hade varit i den här situationen, berättar Jonsson för Aftonbladet.

Det svenska muaythaiförbundet ska under tisdagen prata med Jonsson om moral och etik samt ge sin syn på situationen. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.