Studio Allsvenskans Silly-Avsnitt.
Studio Allsvenskan ger er det senaste och det viktigaste runt Silly-season. - Foto: Studio Allsvenskan

Silly Season: "Katastrof för Hammarby om Nikola Djurdjic säljs"

Hammarby vill bli Skandinaviens största klubb. Då håller det inte att sälja sina bästa spelare. Bajen borde göra allt för att behålla Nikola Djurdjic. Det snackar vi om i Studio Allsvenskan idag.


Varje vecka dunkar Studio Allsvenskan ut minst ett avsnitt om Silly-Season, Intresset för detta växer lavinartat. 

Lyssna på nya avsnittet här.

Silly-säsongen handlar väldigt mycket om att behålla spelarna man redan har.

Hammarby gör ingen hemlighet av att man strävar efter att bli Skandinaviens största klubb. Publikt är Hammarby redan Nordens största lag. Sportsligt har man dock bara vunnit en enda titel någonsin. 2001 vann man Allsvenskan. 

Säsongen 2019 spelade man en attraktiv och målrik fotboll och experten Hasse Backe hävdade att Bajen spelade "framtidens fotboll."

Nu ryktas det att en av Hammarbys viktigaste spelare Nikola Djurdjic är på väg att säljas till Kina. Det är ett rykte som Studio Allsvenskan fått bekräftat. Intresse finns från en kinesisk klubb.

I dagens avsnitt av Studio Allsvenskan konstaterar Philip De Giorgio att det vore en katastrof för Hammarbys gulddrömmar om han säljs:

- Djurdjic måste vara kvar i Bajen om man vill slåss om guldet och hota i Europa. Han har karaktären och spelsinnet. Är en kravställare och en målgaranti. Han är en nyckel i årets Hammarby.

Programmet tar även ett stort grepp på nästan alla andra lag i serien.

Djurgården har knutit till sig IFK Norrköpings tidigare skyttekung, Kalle Holmberg och i avsnittet snackas det om han är rätt spelare för klubben eller inte.

BK Häcken har själva som mål att vinna SM-guld inom några år. Men när Studio Allsvenskan går igenom truppen och förutsättningarna känns det mer som om man behöver avskriva laget från alla guldambitioner.

IFK Göteborg har seriens tunnaste trupp, sett till antalet spelare, men när vi går igenom värdet av truppen framträder en annan bild.

Utöver detta gläds vi över att AIK verkar ha vaknat ur sin sömn och så bjuds det på mer eller minde suveräna imitationer av dialekter, (främst Göteborgsdialekt).

Utöver att vara en nördig och kunnig podcast om fotboll så är Studio Allsvenskan även ren och skär underhållning.

Fotboll är på blodigt allvar men ibland måste man även kunna garva åt att man tar det på blodigt allvar...

Här hittar ni Studio Allsvenskans fullmatade Silly-avsnitt.

Ni hittar allt om Allsvenskan på vår sajt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!