Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mona Sahlin: "Utan supporterkultur är Allsvenskan ingenting"

- 29/01/2020, 14:59
Mona Sahlin gästar Studio Allsvenskan

Mona Sahlin gästar Studio Allsvenskan

Jonas Ekströmer TT/TT

​Mona Sahlin säger nej till allt, men till Studio Allsvenskan tackade hon ja! Det blev ett bra samtal om allt från mordet på Olof Palme, bengaler, kärleken till AIK och hur hon skippade debatter för att istället titta på fotboll ihop med Thomas Bodström.

Hatet Mona Sahlin väcker är vämjeligt och starkt. Men hon är också älskad för sin rättframhet och sin värme. Numera tackar hon nej till nästan alla intervjuer men när Studio Allsvenskan hörde av sig och frågade så tackade hon ja.

Här kan ni lyssna på avsnittet med Mona Sahlin.

Det blev ett fint och angeläget samtal om allt från mordet på Olof Palme och vännen Anna Lindh, och över till bengaler, kärleken till AIK, och supportrarnas betydelse för svensk fotboll.

Mona Sahlin var Sveriges yngsta ledamot när hon valdes in i riksdagen 1982 och hon blev också Sveriges första kvinnliga socialdemokratiska partiledare men avgick efter valnederlaget 2010.

Hon har även hunnit med att vara idrottsminister och nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. 

Hon har fått utstå extremt mycket hat och hot under hela sitt liv och arbetar just nu på en bok om sitt liv.

I avsnittet berättar hon också vem som är hennes favoritspelare i AIK genom tiderna och hur hon och Tomas Bodström brukade skolka från debatterna i riksdagen för att se matcher på tv i ett annat rum.

Här är Studio Allsvenskan med Mona Sahlin.

Allt du vill veta om Allsvenskan hittar du här.