Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Så jobbar Djurgårdens styrelse för att lyckas i Allsvenskan"

- 19/02/2020, 14:54
Discoverys Johan Arneng lämnar Djurgårdens styrelse för att fokusera på nya tevejobbet. Han berättar öppenhjärtligt om tiden i maktens korridorer.

Discoverys Johan Arneng lämnar Djurgårdens styrelse för att fokusera på nya tevejobbet. Han berättar öppenhjärtligt om tiden i maktens korridorer.

Studio Allsvenskan.

Johan Arneng har varit både spelare i och suttit i styrelsen för Djurgården. Numera är han expert i Discovery som tagit över rättigheterna för Allsvenskan.

I dagens avsnitt av Studio Allsvenskan får vi en unik inblick i maktens verkliga korridorer. Djurgårdens Johan Arneng har suttit i Djurgårdens styrelse i tre år och var bland annat ledande i rekryteringen av Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som tog över som tränare inför säsongen 2019.

Hör honom berätta om hur det gick till i dagens avsnitt genom att klicka här.

I avsnittet berörs också situationen för spelarna när det stormar i en styrelse. Johan Arneng menar att det har betydelse:

– När du har en stabil styrelse känner du som spelare direkt att det är lugn och ro. Jag skulle nog säga att en spelargrupp definitivt känner av när det stormar i styrelse. Det är inte bra. Sedan kommer gruppen utåt så klart alltid säga att det inte är något spelarna tänker på men min erfarenhet är att det givetvis spelar in om det är stökigt i styrelsen.

Han berättar också hur det har varit att arbeta med Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

– Bosse är Bosse och det är därför det är roligt att arbeta med honom. Jag är väldigt tacksam att få arbeta med honom. När jag kom in i styrelsen tog vi några beslut gällande ett antal spelare och det är det som har lett till där vi är nu. Ofta blir det populistiskt att bara byta folk när det går snett. Vi vill ha ett lugn och det är inte alltid det finns i modern fotboll men vi vill arbeta långsiktigt. 

Som spelare har Johan Arneng varit med om att vinna Allsvenskan två gånger, Svenska Cupen och Norska Cupen och han berättar också vilken av cup-titlarna han värdesätter högst. Det handlar också om säsongen som väntar, det nya jobbet på Discovery och vilka utmaningar både han, kanalen och de allsvenska lagen står inför.

Här hittar du dagens avsnitt av Studio Allsvenskan.

Den bästa sajten om den allsvenska fotbollen hittar du här.

Missa inte när Studio Allsvenskan går LIVE på Debaser i Stockholm den 26 Mars. Vi har samlat tre av Sveriges viktigaste sportchefer under samma tak. Björn Wesström, AIK, Jesper Jansson från Hammarby och Bosse Andersson från Djurgården. Det blir show och grym feststämning. Med bara dagar kvar till den allsvenska premiären bjuder vi på en totalshow och suverän underhållning.

Ingenting kommer bandas. Allt är live och bara där och då.

Säkra din biljett redan idag här.