Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Östersund är en skamfläck för svensk fotboll"

- 24/02/2020, 12:02
Det hettar till när det snackas Östersund FK i dagens Studio Allsvenskan.

Det hettar till när det snackas Östersund FK i dagens Studio Allsvenskan.

TT.

Östersund blev beviljat elitlicens efter en överklagan. De 15 miljoner kronorna har ännu inte kommit in och Östersund riskerar göra konkurs mitt i säsongen. I dagens avsnitt av Studio Allsvenskan skräder Henrik Eriksson inte med orden.

Det hettar till i dagens avsnitt av Studio Allsvenskan, detta pågrund av händelserna i den jämtländska fotbollsklubben Östersund FK. Bakgrunden är en överklagan som Östersund gjorde efter att ha blivit nekad licens för allsvenskt spel 2020. I den överklagan slogs det fast att en "hemlig" sponsor skulle gå in med 15 miljoner kronor, pengar som ännu inte kommit in. Då beviljades Östersund FK licens att spela i Allsvenskan 2020.

Här lyssnar du på måndagens avsnitt.

I podcasten Studio Allsvenskan skruvas tonen upp när det gäller Östersunds position och situationen i svensk fotboll:

- Detta är helt otroligt. Svensk fotboll måste agera nu. Östersund är en skamfläck för svensk fotboll. Det är ingen som tar ansvar. Någon makthavare måste ta ansvar, säger Henrik Eriksson i podcasten Studio Allsvenskan.

Utöver detta handlar det i avsnittet också om att tävlingssäsongen äntligen är igång. Programmet går igenom alla de allsvenska lagens cupmatcher och har även full koll på värvningar och rykten runt alla lag. Hur bra är Sirius efter 8-1 mot Sollentuna, hur mycket roligare är det att se AIK efter 2-2 hemma mot Jönköping Södra och bör Djurgården vara oroliga efter tighta 3-2 mot Dalkurd?

Dessutom hyllar vi Malmös fans i Tyskland och så blir Birro sur på att Mjällby sponsras av minkfarmar.

Här hittar ni veckans fullmatade avsnitt.

Missa inte heller när Studio Allsvenskan goes LIVE på Debaser i Stockholm 26 mars. Köp din biljett här.

Borde man kasta ut ÖFK ur Allsvenskan?