Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Det hade varit värre om Hammarby hade vunnit"

- 03/03/2020, 15:41
AIK:aren Martin Wicklin ser hellre att Djurgården vinner än att Hammarby gör det. Dessutom sågar han Hammarbys vinnarmentalitet...

AIK:aren Martin Wicklin ser hellre att Djurgården vinner än att Hammarby gör det. Dessutom sågar han Hammarbys vinnarmentalitet...

Studio Allsvenskan.

AIK:aren och journalisten Martin Wicklin är inte rädd för Djurgårdens framgångar. I Studion Allsvenskan berättar han om varför han inte vill att Hammarby ska vinna SM-guld.

Martin Wicklin är en av Sveriges mest uppskattade journalister. Han intervjuar några av Sveriges mest omskrivna personer i programmet Söndagsintervjun i P1. Där har han bland annat gjort exklusiva intervjuer med Joakim Thåström och Filip Hammar

Han räknas som en av Sveriges bästa intervjuare. Han är också en väldigt uttalad AIK-supporter var redan 2013 med och startade Radio Råsunda.

I Studio Allsvenskan får han känna på hur det är att sitta på ”den andra sidan” mikrofonen och det blir ett långt samtal om supporterskapets växlingar genom livet, vilket av AIK:s guld han värderar högst, och hur hans väg in i journalistiken sett ut. 

Klicka här för att lyssna på avsnittet med Martin Wicklin.

Dessutom sågar han Hammarbys mentalitet och ifrågasätter Djurgårdens kontinuitet inför säsongen 2020:

– Hammarby är en klubb utan vinnarkultur och Djurgården tror jag helt enkelt inte kommer orka eller kunna ha kontinuitet för att stanna i toppen över tid. 

Han berättar också om mötet med Joakim Thåström:

– När jag fick jobbet som programledare för Söndagsintervjun skrev jag ner ett enda namn. Joakim Thåström. Sedan jagade vi honom kontinuerligt under fyra års tid och oftast fick inte ens ett svar. En dag i höstas står jag på balkongen när min producent ringer. "Sitter du ner?" Sedan berättade hon att Thåström tackat ja. Då kände jag att jag kan lägga av efter den intervjun.

Här hittar du avsnittet med Martin Wicklin.

Vill du läsa mer om allsvenskan? Klicka här för att komma till studioallsvenskan.se!

26 mars kliver Studio Allsvenskan upp på Debasers scen i Stockholm. Vi gästas av Djurgårdens Bosse Andersson, AIKs Björn Wesström och Hammarbys Jesper Jansson. Det här är en kväll ni inte vill missa! Köp din biljett genom att klicka här!