Måndag 26 Jul
Stockholm

Christian Eriksen efter gårdagen: "Jag mår fint"

Sjukhuset meddelar hur Christian Eriksen mår.
Sjukhuset meddelar hur Christian Eriksen mår. Foto: TT

Under matchen mot Finland föll den danska fotbollspelaren Christian Eriksen plötsligt föll ihop på planen. Hela världen höll andan medan läkarna gjorde hjärt-och lungräddning på honom i över tio minuter. I ett meddelande skriver Christian att han mår bra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den danske storstjärnan Christian Eriksen, 29, föll ihop i slutet av första halvlek i EM-matchen mellan Danmark och Finland. På TV-bilderna fick publiken se otäcka bilder på hur räddningspersonal fick utföra HLR. 

Enligt den danska tidningen BT lämnade Christian Eriksen arenan i ambulans. 

Christian Eriksen är vaken och läget har stabiliserats

Vid 19:30-tiden på lördagskvällen twittrade Uefa ut på sitt konto att läget har stabiliserats för Christian. Bara åtta minuter senare skrev det danska förbundet att spelaren vaknat och undersöks på Rigshospitalet.

Matchen återupptogs

Strax efter 20.00 på kvällen återupptogs matchen igen, på Christians begäran. Han hade via länk från sjukhuset bett sina lagkamrater att spela matchen ändå.

Enligt svenska damlandslagets läkare Mats Börjesson såg det ut att handla om hjärtstillestånd:

– I det läget så ska man kanske inte i detalj kommentera i enskilda fall men det såg ju ut som han var medvetslös och det såg ut som det kunde vara hjärtstillestånd, absolut. Man brukar säga det att man vill komma igång med hjärt-lungräddning inom någon minut. Och sen att man får igång hjärtstartare om man har den på plats efter tre minuter. Och det verkar man ha lyckats med här, säger han till Aftonbladet.

Besked från sjukhuset

Under söndagsförmiddagen kom ett besked från Rigshospitalet – Christian är kvar för vård och undersökningar och hans läge är stabilt. Det skriver Aftonbladet.

Danska landslaget har till följd av händelsen valt att avstå från träning och presskonferens. Christian har haft kontakt med sina lagkamrater under förmiddagen och i ett meddelande till sina spelare i Inter på Whatsapp skrivit:

"Jag mår fint".

Kommentera
Kopiera länk
Dela