"Jag kan inte i min värld förstå hur folk kan sjunka så lågt"
"Jag kan inte i min värld förstå hur folk kan sjunka så lågt" - Foto: Erik Simander/TT/Instagram

Marcus och Josefine Bergs barn utsatta för hat och sexism

Efter gårdagens missade målchans i EM överöstes Marcus Berg av hot och hat på sociala medier, och nu ryter hans fru Josefine ifrån. En del av kommentarerna har varit sexistiska – och riktade mot deras gemensamma barn.


Under måndagens EM-debut lyckades Sverige hålla undan för det dominerande motståndarlaget Spanien.

Matchen blev mållös och slutade lika, men snacket efteråt handlade inte om en säkrad poäng för Blågult, utan om Marcus Bergs missade målchans – och det massiva näthat som följde. 

Svenska fotbollsförbundet har under tisdagen valt att polisanmäla flera av kommentarerna, som rörde allt ifrån hot, kränkningar, könsord och krav om indraget medborgarskap.

Nu ryter Bergs fru ifrån

Men näthatet verkar inte ha slutat där. 

Under måndagskvällen gick Bergs fru Josefine Ringblom Berg ut på Instagram och röt ifrån om det hat som hon, hennes man och övriga familjemedlemmar fått utstå.

Foto: Instagram/josieswall

"LÅNGT över gränsen"

På sin Instagram berättar hon att vissa av kommentarerna haft sexuell karaktär, och riktat sig mot deras gemensamma barn. 

"Att gå in och skriva olämpliga sexistiska kommentarer om någons barn är LÅNGT över gränsen. Jag kan inte i min värld förstå hur folk kan sjunka så lågt", skriver Ringblom Berg. 

Blickar framåt

I ett nytt Instagraminlägg under tisdagen tackar Ringblom Berg för det stöd hon och familjen fått under dagen. 

I inlägget uppmanar hon föräldrar att prata med sina barn om vad som är okej, och inte på sociala medier – och väljer nu att blicka framåt.

"Vi älskar dig Marcus och är extremt stolta över dig och Svenska landslaget", avslutar hon.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ronaldo vilar – spelar inte mot Sverige

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

2 timmar sedan
Serieledande Norrköping förlänger segersviten i Svenska Basketligan herr, på måndagen vann vinstmaskinen hemma mot fjärdeplacerade Jämtland. Efter segersiffrorna 90-79 (26-16, 24-28, 22-9, 18-26) har nu Norrköping fem raka segrar. Jämtlands svit på sex matcher i rad utan förlust bröts dock.

Världstvåans sorg – pojkvännen död

3 timmar sedan
Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

3 timmar sedan
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

idag 06:02
Kristoffer Olssons svåra sjukdom och allvarliga tillstånd berör landslagskompisarna starkt. Spelarna planerar att visa sitt stöd och sin omtanke. Vi ska snacka ihop oss och så får vi se exakt vad vi gör och när vi gör det. Men det är klart att vi ska stötta honom, säger Ludwig Augustinsson.

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.