Fredag 30 Jul
Stockholm

Marcus och Josefine Bergs barn utsatta för hat och sexism

"Jag kan inte i min värld förstå hur folk kan sjunka så lågt"
"Jag kan inte i min värld förstå hur folk kan sjunka så lågt". Foto: Erik Simander/TT/Instagram

Efter gårdagens missade målchans i EM överöstes Marcus Berg av hot och hat på sociala medier, och nu ryter hans fru Josefine ifrån. En del av kommentarerna har varit sexistiska – och riktade mot deras gemensamma barn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under måndagens EM-debut lyckades Sverige hålla undan för det dominerande motståndarlaget Spanien.

Matchen blev mållös och slutade lika, men snacket efteråt handlade inte om en säkrad poäng för Blågult, utan om Marcus Bergs missade målchans – och det massiva näthat som följde. 

Svenska fotbollsförbundet har under tisdagen valt att polisanmäla flera av kommentarerna, som rörde allt ifrån hot, kränkningar, könsord och krav om indraget medborgarskap.

Nu ryter Bergs fru ifrån

Men näthatet verkar inte ha slutat där. 

Under måndagskvällen gick Bergs fru Josefine Ringblom Berg ut på Instagram och röt ifrån om det hat som hon, hennes man och övriga familjemedlemmar fått utstå.

Foto: Instagram/josieswall

"LÅNGT över gränsen"

På sin Instagram berättar hon att vissa av kommentarerna haft sexuell karaktär, och riktat sig mot deras gemensamma barn. 

"Att gå in och skriva olämpliga sexistiska kommentarer om någons barn är LÅNGT över gränsen. Jag kan inte i min värld förstå hur folk kan sjunka så lågt", skriver Ringblom Berg. 

Blickar framåt

I ett nytt Instagraminlägg under tisdagen tackar Ringblom Berg för det stöd hon och familjen fått under dagen. 

I inlägget uppmanar hon föräldrar att prata med sina barn om vad som är okej, och inte på sociala medier – och väljer nu att blicka framåt.

"Vi älskar dig Marcus och är extremt stolta över dig och Svenska landslaget", avslutar hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela