Tyskan Annika Schleu gråter efter misslyckandet i OS. Nu är det klart att hon slipper åtal för hanteringen av hästen Saint Boy. Arkivbild.
Tyskan Annika Schleu gråter efter misslyckandet i OS. Nu är det klart att hon slipper åtal för hanteringen av hästen Saint Boy. Arkivbild. - Foto: TT

Piskade och slog hästen – slipper åtal

Åklagarmyndigheten i Potsdam har lagt ned förundersökningen där Annika Schleu och hennes tränare Kim Raisner misstänktes för djurplågeri.


Beslutet grundades på att hästen inte skadades, att händelseförloppet var kort och för att Schleu befann sig i en fysisk och psykiskt pressad situation.

Åklagaren menade även att förseelsen inte kommer att upprepas eftersom hoppningen plockas bort från den moderna femkampen till nästa OS, i Paris 2024.

Schleu var en av favoriterna till OS-guldet i Tokyo. I hoppningen tilldelades hon Saint Boy, men ryttare och häst kom inte överens och ekipaget uteslöts

Raisner stängdes av från OS för sin medverkan i misshandeln av hästen.

Både Schleu och Raisner har sedan spelen i somras skänkt pengar till en välgörenhetsorganisation.

Raisner fick efter den uppseendeväckande händelsen i Tokyo kravet på sig att genomgå en djurskyddsutbildning för att få fortsätta medverka vid internationella tävlingar.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.