Magdalena Fjällström i sin senaste, och kanske sista, världscuptävling – i Zagreb för två veckor sedan.
Magdalena Fjällström i sin senaste, och kanske sista, världscuptävling – i Zagreb för två veckor sedan. - Foto: TT

Kritisk mot förbundet – nu lägger hon av

I februari 2020 gjorde hon sin bästa världscuptävling och kom tia i slalom i Kranjska Gora. Sedan kom ytterligare en knäskada och hon var inte tillbaka förrän i höstas. Comebacken i världscupen har inte gått något vidare, hon har inte kvalificerat sig till andra åket i någon av slalomtävlingarna. Och när hon nu inte längre får träna eller tävla med världscuplaget eller tävla i Europacupen väljer 27-åringen att sluta.


"Jag pallar inte dåligt ledarskap, lögner och att förbundet behandlar åkare som skit. Det är helt enkelt inte värt det", skriver hon på Instagram.

Till Aftonbladet säger hon att landslagsledningen inte ansåg att hon höll måttet för världscup eller Europacup och att hon därför bara skulle få köra Fis-tävlingar.

— Först och främst tycker jag det är väldigt tråkigt att Magdalena har den bilden, för jag delar den inte. Vi har hållit på och hjälpt henne med rehaben i 16 månader, nu har vi gått in i en OS-säsong och hon har varit coronasjuk. Hon har fått en plan att följa och där ingick att köra i Europacupen, men först efter att ha åkt några Fis-tävlingar. Det var vi överens om, trodde jag, säger landslagschefen Lars Melin till Aftonbladet.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.