Måndag 23 Maj
Stockholm

Nashville föll – trots Forsbergs uppvisning

Filip Forsberg lägger in 2–0-målet.
Filip Forsberg lägger in 2–0-målet. Foto: TT

Den 27-årige forwarden snappade upp pucken i mittzon, stack iväg mot mål och lurade sedan målvakten med en backhanddragning. Det innebar 2–0 till Nashville med dryga kvarten spelad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Men där tog också det roliga slut för gästerna.

St Louis lyckades komma tillbaka till 2–2 redan innan första perioden var över. Och efter två perioder hade hemmalaget gått upp i en 4–2-ledning.

De släppte inte kommandot i slutakten utan lämnade isen med en viktig 5–3-seger.

Karlssons milstolpe

På annat håll nådde backstjärnan Erik Karlsson en mäktig milstolpe i NHL. Den svenske 31-åringen spelade fram till tre av sex mål när hans San Jose körde över Los Angeles med klara 6–2.

Därmed har Karlsson nu stått för 500 assist i NHL i karriären.

Det var dock en annan spelare som stal showen i San Jose. Schweizaren Timo Meier blev femmålsskytt i storsegern.

— Självklart var det en speciell kväll och att få göra det framför våra fantastiska fans gjorde det extra roligt. Det kändes som varje skott blev mål för mig. Det var verkligen min kväll, säger han i en tv-intervju efteråt.

Samuelsson debuterade

Den 21-årige svensk-amerikanske backen Mattias Samuelsson gjorde säsongsdebut för Buffalo mot Detroit Red Wings. Han fick chansen efter att Jacob Bryson och Colin Miller drabbats av skador, skriver nhl.com.

Samuelsson, som spelade i knappt 20 minuter, noterades för ett skott på mål.

Men Detroit tog hem segern efter övertid, 3–2.

Buffalos tränare Don Granato tycks ändå ha stora förhoppningar på Samuelsson och säger att han är spänd på att få se vad han kommer ge i framtiden.

— Han jobbar väldigt intensivt med sin utveckling. Han är väldigt fokuserad och driven i arbetet med att hela tiden bli en bättre spelare, säger han till nhl.se.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt