Torsdag 26 Maj
Stockholm

Bandy-VM spelas trots allt – i Småland

Sverige besegrade Ryssland i VM-finalen 2020 i Oslo där bandydamernas senaste världsmästerskap arrangerades. Arkivbild.
Sverige besegrade Ryssland i VM-finalen 2020 i Oslo där bandydamernas senaste världsmästerskap arrangerades. Arkivbild. Foto: TT

Turerna kring damernas bandy-VM, som arrangeras i Sverige för första gången sedan 2008 i Borlänge, har varit många.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

I december förra året avsade sig sig Stockholms bandydistrikt värdskapet med hänvisning till smittspridningen av covid-19 sedan Internationella bandyförbundet meddelat att turneringen skulle flyttas från januari till mars 2022.

Nu står det klart att det blir Växjö kommun och herrallsvenska laget Åby/Tjureda, vars hemmaarena blir värdhall, som arrangerar mästerskapet.

"Mycket glada"

"Åby/Tjureda är mycket glada att tillsammans med Växjö kommun arrangera VM i bandy för damer. Vi vill att fler tjejer och kvinnor får upp ögonen för bandy så att vi får en stor bredd i idrotten och att fler aktiverar sig", säger Åby/Tjuredas ordförande Johan Sigvardsson i ett pressmeddelande.

Sveriges biträdande förbundskapten Hanna Dahlström är glad över beskedet.

Fortsätter svensk VM-guldkavalkad?

"Det känns väldigt bra att Växjö och Åby/Tjureda vill ta sig an det här spännande mästerskapet, där Sverige har ett guld att försvara. För mig personligen betyder det mycket att få vara med på ett mästerskap i Småland där jag är ifrån och där även några aktuella spelare för VM är ifrån", säger hon i samma pressmeddelande.

Sverige är regerande världsmästare efter att ha besegrat Ryssland med 3–1 VM-finalen i Oslo 2020. Årets VM är det elfte på damsidan sedan det första 2004. Sverige har tagit guld i nio av tio mästerskap. 2014 blev det silver efter förlust i finalen mot Ryssland i Villmanstrand, Finland.

Årets mästerskap inleds tisdagen den 22 mars och pågår till söndagen den 27 mars då finalen spelas.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela