Marcus Kinhult är bäste svensk i Abu Dhabi. Arkivbild.
Marcus Kinhult är bäste svensk i Abu Dhabi. Arkivbild. - Foto: TT

Stark säsongsstart av Kinhult i Abu Dhabi

Europatouren, som officiellt har bytt namn till DP World Tour, inleder den här veckan årets tävlingsspel i Abu Dhabi med sju svenskar i startfältet. Och det är Marcus Kinhult som har inlett bäst. Den 25-årige bohuslänningen fick skriva dit sex birdies i scorekortet innan dagens enda bogey kom på hans 17:e hål, banans svåraste. Det sista hålet hann Kinhult sedan inte spela innan spelet bröts för dagen, med ett fåtal spelare kvar ute på banan.


Talangen Kinhult hade ett tungt fjolår, där han tvingades till ett längre tävlingsuppehåll under våren efter att ha fått ett epileptiskt anfall i Spanien. Efter några månader var han tillbaka på golfbanan, men som bäst blev det då en 24:e-plats i årets sista tävling.

Skotten Scott Jamieson leder på –9, ett före norske världssjuan Viktor Hovland. Övriga superstjärnor hade det tyngre under inledningsvarvet – världstvåan Collin Morikawa gick ett över par och Rory McIlroy på par.

För övriga svenskar bjöd årsdebuten på blandad utdelning. Alexander Björk är ett slag bakom Kinhult på –4 och Kristoffer Broberg inledde på –3, efter att ha varit sex under par redan efter nio hål för att sedan tappa.

Henrik Stenson, Rikard Karlberg och Joakim Lagergren ligger alla på par, medan Sebastian Söderberg finns långt ned i resultatlistan på +3.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!