Ashleigh Bartys segertåg fortsätter i Australian Open.
Ashleigh Bartys segertåg fortsätter i Australian Open. - Foto: TT

Hemmafavoriten Barty vidare i Melbourne

I en turnering där många av de toppseedade spelarna redan har slagits ut på damsidan fortsätter Ashleigh Barty att leverera.


Den förstaseedade australiern slog Amanda Anisimova, USA, i två raka set, 6–4, 6–3 och är klar för kvartsfinal mot överraskningen Jessica Pegula, USA, som slog ut femteseedade Maria Sakkari, Grekland.

Barty och Pegula har tränat tillsammans och de känner varandras styrkor och svagheter.

— Så det finns inga hemligheter, bara att komma hit och kämpa, säger Barty, som trots sin toppseedning aldrig vunnit Australian Open inför hemmapubliken.

"Allt gick fel"

På herrsidan slog Denis Shapovalov, Kanada, Alexander Zverev i tre raka set (6–3, 7–6, 6–3) och möter nu Rafael Nadal från Spanien i kvartsfinal.

För Zverev var det en bitter förlust.

— Allt gick fel för mig, utbrast han efter matchen.

— All kredd till Denis. Det är otroligt att han är i kvartsfinal. Jag tycker att han förtjänar det, men i dag spelade jag helt värdelöst, säger den tyske världstrean, som tog OS-guld i Tokyo i somras.

Nadal på rekordjakt

Nu väntar världsfemman Nadal i kvartsfinalen för Shapovalov. Spanjoren gick vidare genom seger över fransmannen Adrian Mannarino i tre raka set (7–6, 6–2, 6–2).

Roger Federer är den som flest gånger tagit sig till kvartsfinal i Australian Open, men Nadal ligger nu på en delad andraplats i den tabellen.

Nadal står i nuläget på 20 grand slam-titlar – lika många som Roger Federer och Novak Djokovic, som båda är borta från turneringen. Därmed har Nadal chansen att i Melbourne bli den förste att ta en historisk 21:a grand slam-titel.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!