Var är Peng Shuai? Bilden togs under Australian Open för två år sedan.
Var är Peng Shuai? Bilden togs under Australian Open för två år sedan. - Foto: TT

Arrangören stoppar Peng Shuai-tröjor

På sociala medier cirkulerar en film som visar hur funktionärer stoppar åskådare från att bära en tröja med budskapet "Var är Peng Shuai?" och lägger beslag på en banderoll, rapporterar bland andra The Guardian.


Fakta: Anklagade vice premiärministern

I början av november i fjol lade Peng Shuai ut ett inlägg på sociala medier där hon anklagade Kinas tidigare vice premiärminister Zhang Gaoli för sexuella övergrepp.

Inlägget plockades bort ganska snart och sedan hörde ingen av henne på nästan tre veckor.

Efter händelsen har Peng Shuai i flera videosamtal med Internationella olympiska kommittén (IOK) hävdat att hon mår bra, och i december förnekade hon att hon anklagat någon för sexuella övergrepp överhuvudtaget.

I ett uttalande förklarar arrangören Tennis Australia att man inte tillåter kommersiella eller politiska budskap hos åskådarna under tävlingen.

"Peng Shuais välbefinnande är vårt främsta mål", tillägger Tennis Australia.

Det är fortfarande oklart vad som hänt den tidigare världsettan i dubbel efter anklagelserna om att en kinesisk toppolitiker utsatt henne för sexuella övergrepp.

Tennisvärlden har inte fått kontakt med henne. Bland annat har damtennisorganisationen WTA uttryckt att det fortfarande inte finns handfasta bevis på att 36-åringen är i säkerhet och får uttrycka sig fritt.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.

Tysk VM-guldhjälte död

1 timme sedan
VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.

Disney+ sänder Europamatcher

1 timme sedan
De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney+ att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

1 timme sedan
Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.