Lördag 21 Maj
Stockholm

Rallysvensken bröt efter avgaser i bilen

Det blev en snöpligt slut på Monte Carlo-rallyt för Oliver Solberg. Arkivbild.
Det blev en snöpligt slut på Monte Carlo-rallyt för Oliver Solberg. Arkivbild. Foto: TT

Oliver Solberg och co-drivern Elliott Edmondson bröt det klassiska VM-rallyt på sista dagen. På lördagen klagade Solberg över bröstsmärtor och illamående, efter att ha andats in avgaser från bilen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Även om mekanikerna lyckades lösa det till sista dagen var skadan redan skedd. Solberg mådde för dåligt för att fortsätta och efter söndagens första specialsträcka bröt svensken.

— De har mått sämre och sämre och mår inte bättre i dag även om teamet har försökt att fixa problemet, säger mamma Pernilla Solberg till SVT Sport.

Det var inte den VM-premiär Solberg hade hoppats på, när han i år får chansen att mäta sig mer regelbundet med toppförarna tack vare en plats i Hyundaistallet.

Solberg låg först på 44:e plats efter några tuffa dagar på den franska Rivieran. Bland annat kraschade han under lördagen.

20-årige Solberg räknas som en av rallysportens stora talanger och får efter att ha visat framfötterna i fjol större utrymme och chansen att köra fler tävlingar som tredjeförare i Hyundaistallet i år.

Fransmannen Sebastien Loeb i en Ford vann tävlingen sedan landsmannen Sebastien Ogier, Toyota, fått punktering på den näst sista sträckan.

Därmed skrevs rallyhistoria. 47-årige Loeb blir den äldsta som någonsin vunnit en VM-deltävling och slår således en legendarisk svensk. Den tidigare rekordinnehavaren var Björn Waldegård, som 46 år gammal vann Safarirallyt 1990.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela