Karin Frick är en av programledarna i OS-studion 2022.
Karin Frick är en av programledarna i OS-studion 2022. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Anders Bjurö/TT

Så mycket pengar tjänar OS-programledaren Karin Frick

OS i Peking 2022 har dragit igång och den som följer de svenska prestationerna kommer skymta Karin Frick med jämna mellanrum. Hon är nämligen en av programledarna i OS-studion. Men hur välbetald är hon egentligen? Nyheter24 vet.


Den 4 februari invigdes OS i Peking och timlånga sändningar, där den svenska truppens prestationer analyseras, drog igång på Kanal 5, Kanal 9 och Discovery+. Läs om alla tv-tider här.

I OS-studion är det tre programledare som guidar det svenska folket genom de olika grenarna. En av dessa är den erfarna sportjournalisten Karin Frick, 41.

Karin Frick drar in en halv miljon per år

Karin Frick har en lång karriär bakom sig och har haft tunga sportuppdrag hos både Expressen och TV4. Om det gedigna erfarenheten märks på lönekontot? Det kan man säga.

Under 2020 hade Frick, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 519 000 kronor. Hon hade dessutom ett överskott av kapital som landade på 124 967 kronor. 

Här kan du läsa vad programledarkollegan Jonas Karlsson tjänar.

Karin Frick driver miljonbolag

Utöver detta driver Karin Frick bolaget "Karin Frick Media AB" som omsatte 1 685 000 kronor och gick med 555 000 kronor i vinst under 2020.

Samma år uppmättes tillgångarna i bolaget till 2 285 000 kronor.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!