Alonso överglänste Schumacher

- 03/02/2010, 23:25 -
1 av 6

Scanpix

2 av 6

Scanpix

3 av 6

Scanpix

4 av 6

Scanpix

5 av 6

Scanpix

6 av 6

Scanpix

Över 36 000 personer ville se hemmafavoriten Fernando Alonso göra sin första testkörning för giganten Ferrari, och han slog Michael Schumacher. ”En väldigt känslosam dag”, säger Alonso.

De spanska F1-entusiasterna vallfärdade till Valencia i dag. De flesta ville säkert se den tvåfaldige världsmästaren Fernando Alonso i dennes första testkörning för Ferrari. Enligt uppgift var det 36 400 åskådare var på plats på Ricardo Tormo-banan, skriver Reuters. Det är rekord.

De som dök upp lär inte ha blivit besvikna, i alla fall inte om de ville se lite fart. Kimi Räikkönens ersättare visade upp testveckans snabbaste varv. Tiden? En minut och 11.470 sekunder.

- Det var en viktig dag för mig, för första gången i Ferraris bil. Det var en väldigt känslosam dag, sade Alonso efteråt.

Han var således snabbare än den regerande mästaren Jenson Button i McLaren och legendaren Michael Schumacher som gör comeback, fast hos Mercedes.

- Det var mycket lättare än jag hade trott. Jag trodde att jag skulle behöva mer tid men det gick ganska snabbt, kommenterade ”Schumi” enligt nyhetsbyrån AP.

De flesta F1-stallen kommer nu att resa mot nästa testperiod som äger rum 10 till 13 februari i spanska Jerez. Där kanske Button, vars Brawn GP köptes upp av Mercedes, är lite snabbare.

- Det skulle vara fel att jämföra tider eftersom det var första dagen i ett nytt stall. Det var en lärorik dag men lite frustrerande denna morgon eftersom det tog så lång tid att fixa sätet, men det är så det är första gången i ett nytt stall, sade britten.